2006-aisiais pasirodę 6 pilnametražiai filmai pretenduoja tapti lietuvišku metu filmu - tai "Diringas", "Vilniaus getas", "Aš esi tu", "Zero", "Keturios susikertančios tiesės" ir "Jėzus iš Lietuvos".

Atskiroje nominacijoje kino mėgėjai gali balsuoti už geriausią lietuvišką trumpametražį filmą, kurie išpopuliarėjo prasidėjus festivaliui "AXX". Už pasirodymus lietuviškame kine taip pat renkami metų aktorius ir metų aktorė.

Pasak apdovanojimus organizuojančio interneto portalo vadovo Simono Bartkaus, 2006-ieji lietuviškam kinui buvo bene geriausi per visą nepriklausomybės laikotarpį: „Kino teatruose kas pora mėnesių vyko Lietuvoje sukurtų pilnametražių filmų premjeros, pakilo ir trumpojo kino lygis. Tikimės, jog leisdami visiems žiūrovams įvertinti kino kūrėjų ir aktorių darbą, prisidėsime prie dar greitesnio lietuviško kino progreso“.

Atskira nominacija skirta ir apdovanojimui už geriausią pasirodymą lietuviškame filmo dubliaže. Specialų apdovanojimą už geriausią dubliažą gali gauti populiarūs aktoriai - Rolandas Kazlas, Leonardas Pobedonoscevas, Vyatutas Rumšas, Arūnas Sakalauskas ir Vytautas Šapranauskas.

„Visi penki praėjusiais metais lietuviškai dubliuoti filmai pateko į populiariausių juostų dešimtuką, todėl neįvertinti aktorių darbo paverčiant kiną suprantamu ir mažiausiems žiūrovams būtų nuodėmė“, sako S.Bartkus.

Kaip ir praėjusiais metais interneto svetainės lankytojai kviečiami balsuoti už Metų filmą, Metų aktorių ir aktorę, Blogiausią metų filmą ir lietuviško kino įvykį. Pretendentų sąrašai sudaryti pagal juostų populiarumą Lietuvos kino teatruose, kritikų vertinimus, apdovanojimus pasaulinėse arenose bei interneto vertintojų rezultatus.

2005-aisiais "kinas.info apdovanuojimuose" Metų filmu tapo "Dievų miškas", Metų aktoriumi - Johnny Deppas, Metų aktore - Scarlett Johansson, Metų kino įvykiu - kino festivalis "AXX. Grožis ir geismas", Blogiausiu metų filmu - "Trigubas X-2: Aukštesnis lygis".

Balsavimas vyks iki sausio 21 dienos, o nugalėtojai bus paskelbti sausio pabaigoje.