Didžiausioje pasaulyje kino duomenų bazėje IMDb, kurią kas mėnesį aplanko apie 47 milijonai lankytojų - lietuviškas A.Matelio filmas šiandien yra aukščiausią reitingą turintis filmas tarp šių metų „Auksinio Trikampio“ - Oskarų , Auksinių Gaublių ir Režisierių Gildijos - laureatų, rašoma studijos „Nominum“ pranešime.

Artimiausi lietuviško filmo konkurentai, šiemet plenę prestižiškiausius "Auksinio Trikampio" prizus, yra M. Scosceses „Infiltruotas“ – ("Oskaro", "JAV Režisierių Gildijos" ir "Auksinio Gaublio" laureatas) - reitingas 8.4 ; F. Donnersmarcko filmas „ Kitų gyvenimai“ (Oskaro užsienio kalba ir Europos Kino Akademijos laureatas) reitingas - , 8.5; Clint Eastwoodo „Laiškai iš Ivo Džimos" („Auksinio Gaublio“ užsienio kalba laureatas) reitingas - 8.1.

Tarp dokumentinių filmų lietuviškas filmas taip pat lenkia savo konkurentus. Šių metų Oskaro už dokumentinį filmą laureatas - D.Gugenheimo ir A. Goro „Nepatogi tiesa“ reitingas - 8.5, kiti buvę potencialūs Oskaro ar Režisierių Gildijos nugalėtojai: A.Berg „Apsaugok mūsų nuo viso pikto“ reitingas - 7.6, J. Longley „Irako fragmentai“ - 7.5.

IMDb reitingus nustato už filmus balsuojantys registruoti vartotojai, kuriuos sudaro ir eilinai filmų žiūrovai, ir kino ekspertai.

Taigi Lietuvos žiūrovai nuo šio pentadienio turi galimybę pamatyti filmą , kurį Wikipedia (pasaulinė internetinė enciklopedija)įvardina kaip „didžiausio pripažinimo pelniusį lietuvišką filmą, kuris laikomas vienu geriausiu dokumentiniu filmu pasaulyje.“

A.Matelio filmo „Prieš Parskrendat į Žemę“ reitingas yra net 9.8 iš 10 galimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją