Pagrindinis konkurso akcentas – apdovanojimą laimėjusio projekto scenarijaus autoriaus apdovanojimas tarptautiniame Kanų kino festivalyje, dalyvaujant tarptautinei žiniasklaidai, visų ES šalių kultūros ir audiovizualinio sektoriaus ministrams bei festivalio direktoriui, rašoma pranešime spaudai.

Apdovanojimą įteikia Žinių visuomenės ir medijų komisarė Viviane Reding. Iškilminga ceremonija, kurios metu “Anarchija Žirmūnuose“ scenaristui Sauliui Drungai bus įteiktas šių metų Naujojo talento apdovanojimas, įvyks gegužės 25 d. Kanų kino festivalyje.

Ši žinia sėkmingai griauna plačiai paplitusią nuomonę, kad silpniausia Lietuvos kinematografo grandis yra scenarijus.

2004 m. įsteigtas Media programos parengiamųjų darbų konkursas „Naujieji talentai“ yra skirtas naujų europinio kino autorių paieškoms ir jų kūrybinės veiklos skatinimui. Anot apdovanojimo iniciatorės Viviane Reding „naujasis prizas įsteigtas siekiant patenkinti gyvybiškai svarbų poreikį – suteikti jauniesiems scenarijaus autoriams galimybę išvysti, kaip pildosi jų svajonė sukurti pirmąjį savo filmą ir leisti žiūrovams kuo greičiau atrasti šiuos autorius.“

Kasmet finansavimas skiriamas maždaug 30 projektų, o pats geriausias scenarijaus autorius ir jo(s) prodiuseris gauna apdovanojimą bei galimybę pristatyti savo projektą Kanų kino mugėje, tarpininkaujant Media programos ir festivalio rengėjams.

„Esant tokiai konkurencijai, mes tikrai nesitikėjome laimėti“, – prisimena prodiuserė Ieva Norvilienė, kartu su režisieriumi Ignu Miškiniu, įkūrusi kompaniją „Tremora“. - „Todėl žinia apie apdovanojimą tiesiog pritrenkė. Projektas buvo tikrai gerai paruoštas, tačiau konkurse dalyvauja projektai iš visos Europos ir konkurencija didžiulė. Mes gavome finansavimą, o be to dar ir apdovanojimą.“

Šie metai kaip niekad sėkmingi Lietuvos kino kūrėjams. Priminsime, kad metų pradžioje Arūnas Matelis už dokumentinį filmą „Prieš parskrendant į Žemę“ buvo apdovanotas Amerikos režisierių gildijos prizu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją