Juose gražuolį herojų vaidina Mikko Leppilampi - tai tas pats tamsiaplaukis suomių aktorius, nuotaikingai vedęs šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursą.

Tačiau įspūdingiausias faktas apie šį filmą yra tas, jog „Stouno karas“ – pirmoji mūsų šalies kino istorijoje lietuvių kuriama siaubo juosta, rašoma pranešime spaudai. Šio filmo teisės priklauso Lietuvos Kino Studijai.

„Idėja gaminti šį siaubo trilerį kilo praeitais metais, kai pamatėme režisieriaus talentą bei užsidegimą ir supratome, jog kartu galime sukurti puikų filmą“- sako Lietuvos Kino Studijos vadovas ir šio filmo prodiuseris Ramūnas Škikas.

Įtempto veiksmo kupiną „Stouno karą“ režisuoja suomis Marko Makilaakso, kuris pats parašė ir šio filmo scenarijų.

Filmo veiksmas vystosi II-ojo Pasaulinio karo metais kažkur Rusijos teritorijoje, prie pat Suomijos sienos: 1941-ųjų birželį Suomija užpuola Sovietų Sąjungą, kad iš jos susigrąžintų žemes, užgrobtas vadinamo „Žiemos karo“ metu.

Vienas suomių ir amerikiečių būrys žygiuoja per gūdų mišką su specialia užduotimi.

O tuo pat metu, tame pačiame miške esančiame slaptame bunkeryje naciai vykdo šiurpų eksperimentą, bandydami įgyvendinti seną Adolfo Hitlerio svajonę - išvesti tobulą žmogaus rasę.

Tačiau netikėtai slapti bandymai pakrypsta neprognozuojama linkme ir dar naktis nespėja aklinai užtemdyti miško, kai jame prasideda nepaaiškinami ir šiurpą keliantys dalykai...

„Stouno karas“ - pirmas Marko Makilaakso pilnametražis filmas. Tačiau 29 metų režisierius jau turi patirties kine, o gimtojoje Suomijoje yra net du kartus įvertintas apdovanojimais už režisūrą.

„Stouno kare“ be garsaus suomių aktoriaus Mikko Leppilampi vaidina ir daugiau žvaigždžių: net du kartus stipriausiu pasaulio žmogumi išrinktas Jouko Ahola; britų aktorius Andrew Thierman, vaidinęs tokiuose filmuose kaip „300“ ar „Pianistas“, taip pat - Suomijoje sparčiai populiarėjantis aktorius Samuli Vouramo.

Tarp jaunus ir tvirtus karius vaidinančių aktorių yra ir viena moteris - jauna talentinga lenkų aktorė Magdalena Gorska, kuri filme atlieka rusų valstietės Dašos rolę.

„Stouno karas“ jau šią žiemą turėtų pasiekti didžiuosius kino ekranus. Pirmą kartą lietuvių gaminamo filmo premjera įvyks ne tik mūsų šalyje: tuo pačiu metu šį siaubo trilerį išvys žiūrovai Skandinavijos šalyse, Italijoje, Ispanijoje, Meksikoje, Brazilijoje, Kanadoje, JAV bei kitose valstybėse.

„Tai pirmas mūsų šalyje gaminamas filmas, kuris yra iškart skirtas tarptautiniam platinimui, todėl jis yra filmuojamas anglų kalba, jame vaidina užsieniečiai aktoriai. Sėkmės atveju įrodysime, kad lietuviai gali ne tik dideliems užsienio projektams teikti filmavimo paslaugas, bet ir patys yra pajėgūs kontroliuoti tarptautinei auditorijai skirto filmo gamybą“,- teigia Ramūnas Škikas.

Praeitą savaitę pradėti „Stouno karo“ filmavimo darbai tęsis daugiau nei mėnesį: iš Lietuvos Kino Studijoje įrengtų dekoracijų kūrybinė grupė dar parsikels į mažą kaimelį netoli Paberžės, o liepos pabaigoje filmuos Juodkrantėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją