Tai intriguojanti ir kartu jautri istorija apie sudėtingus ir vėliau tarpusavyje susiliejančius kelių žmonių likimus ir galimybes patiems pakeisti savo ateitį, rašoma „Forum Cinemas“ pranešime spaudai.

Kurdamas savo filmą, režisierius rėmėsi įdomia psichologų sukurta 6 žingsnių atsiskyrimo teorija, kuri atskleidžia, koks mažas yra mus supantis pasaulis. Pasak teorijos, jei vienas žmogus yra žingsneliu toliau nuo kito, o tas kitas – dar vienu žingsniu toliau nuo trečio žmogaus, vadinasi, visi mes vienas nuo kito atsiliekame tik 6 žingsniais.

Ir tik šešios kartos skiria mus nuo giminystės ryšių su viso pasaulio žmonėmis... Būtent apie neregimą, bet glaudų mūsų visų ryšį filme „Nereikalingi žmonės“ ir pasakoja režisierius Maris Martinsons.

Šešis Lietuvoje ir Airijoje gyvenančius skirtingus žmones paliečia vienas praeities įvykis ir visiems laikams pakeičia filmo herojų gyvenimus.

Drama „Nereikalingi žmonės“ – pirmas lietuviškas filmas, nagrinėjantis aktualias tiek užsieniečių, tiek lietuvių socialines ir pilietines problemas: emigraciją, „geresnio gyvenimo“ paieškas, įvaikinimą ir globą.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka profesionalūs aktoriai Dalia Michelevičiūtė, Kostas Smoriginas, Valda Bičkutė, naujame amplua save išbandžiusi Daiva Tamošiūnaitė – Budrė ir kt.

Vieną iš pagrindinių filmo herojų vaidinantis dainininkas Andrius Mamontovas taip pat sukūrė nuostabią filmo muziką. Aštuoni originalūs, specialiai filmui sukurti kūriniai vėliau bus išleisti atskirame kompaktiniame diske.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją