A. Kaminskas, sako, džiaugiasi laimėjęs konkurse, kuriame dalyvauja jau antrus metus iš eilės (pernai jam nepavyko užimti prizinės vietos), bet niekaip nesulaukia prizų. Su Audriumi iki šiol susisiekė tik kavinių tinklo „Coffe Inn“ atstovai.

Iš šių remėjų „Grand Prix“ laimėtojas gavo 500 litų honorarą, už kurį jam teks šiai kompanijai sukurti reklaminį filmuką.

Audrius sako, kad praėjus beveik mėnesiui nuo laimėtojų paskelbimo jis jau keletą kartų bendravo su festivalio organizatoriais. Jie, anot A. Kaminsko, sakė, kad dėl piniginio prizo dar sprendžiami buhalteriniai klausimai, o „Media stovyklos“ organizatoriai su Audriumi turėtų susisiekti patys. Kol kas tai neįvyko.

„Pravda viena minutė“ organizatorė Indrė Viltrakytė DELFI paaiškino, kad pagrindinį festivalio laimėtoją prizai pasieks, tačiau tam reikia laiko. I. Viltrakytė sako, kad 1000 eurų čekio formalumai jau tvarkomi, o medijos stovyklos detales Audriui turėtų pranešti šio prizo steigėjai.

„Mes galime juos tik paraginti“, – sako festivalio organizatorė.

Tuo tarpu belaukdamas prizų Grand Prix laimėtojas nenuobodžiauja – dirba mėgiamą programuotojo darbą ir laukia naujų konkursų: „Stengiuosi dalyvauti visuose kino mėgėjų konkursuose.“ Kinu, kaip hobiu, Audrius pradėjo domėtis tik prieš metus ir per tą laiką pavyko nuskinti kelias pergales megėjų konkursuose. Kol kas apie profesionalią veiklą kine A. Kaminskas negalvoja.

A. Kaminskas „Pravda viena minutė“ konkurse dalyvauja antrus metus iš eilės. Pernai vaikinas neužėmė prizinės vietos, o šįmet, jau supratęs sėkmės paslaptį, Audrius užėmė pirmąją vietą: „Pravdos“ filmas turi trukti vieną minutę, o į vieną minutę daug informacijos nesutalpinsi, todėl atkrenta tokie dalykai, kaip moralizavimai, pamokslavimai. Užtenka, kad kažkas būtų netikėta arba parodyta netradiciškai“.

Savo filmuke netikėtumo efektą Audrius sukūrė valgydamas blizgius pusryčius – vietoj indų ir įrankių naudojo maistą, o vietoj maisto – stalo įrankius.

Nors Grand Prix laimėtojas stebėjosi, kodėl jo kūryba nurungė vienus ar kitus dalyvius, dar likus mėnesiui iki finalo jis viešai pasakė ketinantis laimėti šį konkursą: „Tiesiog pamačiau kai kurių kitų pretendentų darbus ir juos sukritikavau ir klausiau, ką jie tikėjosi laimėti su tokiais filmai. Po to tų filmukų kūrėjai atsikirto atgal klausdami, ką aš tikiuosi laimėti su savo filmu. Aš atsakiau, kad tikiuosi laimėti pirmą vietą.“

„Blizgantys pusryčiai:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją