Dauguma šio filmo kūrybinių garso idėjų taip ir liko neįgyvendintos, filmo garso techninis atlikimas yra neprofesionalus ir neišbaigtas, kad pretenduotų į geriausio garso apdovanojimą. Meistriškumo trūkumas aiškiai juntamas, filmo garsas tikrai neatitinka jokių tarptautinių techninių standartų.

„Gaila, kad dėl esamos garso kokybės filmas nepateks į užsienio kino ir televizijos rinką. Jo kaip nominanto dalyvavimas užsienio festivalių atrankose ir distribucinėse peržiūrose pakenktų „Sidabrinės gervės“ apdovanojimų prestižui ir pasaulyje pripažintam lietuvių kino garso kūrėjų vardui. Visi pasiūlyti filmai buvo kruopščiai išanalizuoti licenzijuotoje Dolby studijoje, todėl prašome dar sykį atkreipti dėmesį į komisijos nario garso režisieriaus Romualdo Fedaravičiaus rekomendacijas ir pakoreguoti nominantų sąrašą,“ - teigiama pranešime.

Pasak gildijos pranešimo, į šį kreipimąsį nebuvo atsižvelgta, kaip ir nebuvo atsižvelgta į komisijos nario, gerbiamo ir patyrusio kino garso specialisto, garso režisieriaus Romualdo Fedaravičiaus nuomonę komisijos darbo metu, renkant kandidatus šiai nominacijai.

R.Fedaravičius buvo vienintelis komisijos narys, peržiūrėjęs pretenduojančius filmus licencijuotoje ir sertifikuotoje kino garso studijoje, nors ši galimybė buvo pasiūlyta visiems komisijos nariams. Tik tokioje studijoje galima preciziškai ir objektyviai įvertinti filmo garsą, ypač filmų su erdviniu “surround” garsu kūrėjų technologinius ir kūrybinius sumanymus.

Būtent todėl Artūras Pugačiauskas, Viktoras Juzonis, Jonas Maksvytis, Andrius Mamontovas ir Vytautas Žekonis, kurie yra nominuoti “Geriausio garso” kategorijoje, pritardami komisijos nario R.Fedaravičiaus atsiribojimui nuo kitų komisijos narių sprendimų renkant geriausią garsą, nusprendė nedalyvauti “Sidabrinės Gervės” apdovanojimų ceremonijoje.

Lietuvos kinematografininkų sąjungos Garso gildiją sudaro Romualdas Fedaravičius, Kipras Mašanauskas, Artūras Pugačiauskas, Jonas Maksvytis, Algimantas Kupčinskas, Viktoras Juzonis, Algimantas Sliaužys, Vytautas Žekonis ir Algimantas Apanavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją