Tarptautinis Šanchajaus kino festivalis vienintelis Kinijoje priklausantis tai pačiai kategorijai, kaip Kanų, Venecijos, Berlyno, San Sebastiano festivaliai. Šis renginys vienas didžiausių Rytų Azijoje, organizuojamas nuo 1993 metų. Festivalio žiuri jau yra dalyvavę tokios žinomos asmenybės kaip Oliveris Stounas, Liukas Besonas, Sergejus Solovjovas ir kiti, o tarp svečių buvo galima sutikti tokias žvaigždes, kaip Nikolė Kidman, Šeron Stoun, Džekis Čanas, Ang Li.

Šių metų festivalio žiuri pirmininkas - Wong Kar Wai žymus režisierius iš Honkongo. Kaip tik dabar Lietuvos kino teatruose rodomas jo filmas „Mano vaivorų naktys“. Wong Kar Wai pirmininkavo 2006-ųjų metų Kanų kino festivalio žiuri.

Oficialiai atstovauti filmo į Šanchajų iš filmo kūrybinės grupės pakviesti aktorius ir kompozitorius Andrius Mamontovas, aktorė Valda Bičkutė ir režisierius Maris Martinsonas. Kartu į festivalį vyks ir filmo prodiuseriai. Oficiali lietuviško filmo tarptautinė premjera Šanchajaus filmų meno centre įvyks birželio 17 d. 13.30 val.

Visai filmo kūrybinei komandai didelė garbė dalyvauti tokio lygio festivalyje, nes iki šiol tik du lietuviški pilnametražiai filmai yra patekę į aukščiausios klasės festivalių konkursines programas: Almanto Grikevičiaus „Faktas“ (Kanai, 1981 m.) ir Šarūno Barto „Laisvė“ (Venecija, 2000 m.).

Režisierius Maris Martinsons džiaugiasi šiuo neeiliniu įvykiu ir mano, kad filmo atrinkimas į konkursinę programą yra didžiulė visos kūrybinės grupės sėkmė. Pasak Mario, paprastai tuos lietuviškus filmus, kurie dalyvauja festivaliuose, negausiai lanko Lietuvos kino teatrų žiūrovai, ir atvirkščiai, sulaukiantys didelio žiūrovų dėmesio filmai nepatenka į festivalių programas. „Nereikalingi žmonės“ keičia šią tradiciją ir po to, kai jį pamatė apie 50.000 Lietuvos žiūrovų, iškeliauja į Šanchajų.

„Nereikalingi žmonės“ – intriguojanti ir kartu jautri istorija apie sudėtingus, tarpusavyje susiliejančius kelių žmonių likimus ir galimybes patiems pakeisti savo ateitį. Oficiali filmo interneto svetainė - Lossmovie.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją