„Aštuonkojai iš antro aukšto“ pasakoja apie septynmetį berniuką Gondziką ir jo sesutę Evą, kurie su tėvais atostogaudami Portugalijoje randa porą plastilino gabalėlių ir iš jų nulipdo du mažus aštuonkojus. Plastilinas pasirodo nesąs paprastas plastilinas.

Nulipdytieji aštuonkojai kalba, labai mėgsta druską ir nenusakomai reaguoja į elektrą, todėl aplink namą, kuriame gyvena šeima, ima dėtis keisti dalykai...

Šis devintojo dešimtmečio pabaigoje sukurtas režisieriaus Jindricio Polako filmas turėjo ir vis dar turi tūkstančius gerbėjų visoje Lietuvoje, rašoma leidėjų pranešime spaudai.

„Šis filmas tėvams padėdavo rasti bendrą kalbą su vaikais. Iš gero humoro kampo čia buvo pasakojama apie reikšmingus ir svarbius dalykus. Dabar tokių filmų labai trūksta“, - „Aštuonkojus iš antro aukšto“ prisimena kino festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė. Šis čekų filmas itin patiko jos dviem sūnums Algirdui ir Robertui.

„Aštuonkojai iš antro aukšto“ – vienas mėgiamiausių kino apžvalgininko Edvino Pukštos vaikystės filmų. Jį, kaip ir „Kapitoną Tenkešą“, E.Pukšta yra žiūrėjęs dešimtis kartų. „Tai – kultinis filmas, giliai įsirėžęs į atmintį. Lankydamasis Prahoje esu netgi aplankęs vietą, kurioje jis buvo filmuojamas. Čia nori nenori vaizduotėje išnyra komiški plastilininiai herojai“, - pasakoja kino apžvalgininkas.

Kad „Aštuonkojų iš antro aukšto“ neįmanoma pamiršti net praėjus dviems dešimtmečiams, įrodo gausybės komentarų interneto forumuose. Trisdešimtmečiai, keturiasdešimtmečiai vadina serialą geriausiu filmu vaikams kada nors rodytu tuometėje Tarybų Sąjungoje. Negailima komplimentų patiems aštuonkojams: iš plastilino sukurtų padarų animacija − 90-ųjų specialieji efektai.

Rugpjūčio pradžioje „Acmefilm“ išleis ir antrąją lietuviškai įgarsintą „Aštuonkojų iš antro aukšto“ dalį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)