Lapkričio pabaigoje pasibaigus seminarams mokytojai pristatinės projekto filmus įvairiose pamokose savo mokyklose, vyks diskusijos su moksleiviais. Projekto metu planuojama pasiekti per 300 mokyklų, rašoma „Meno avilio“ pranešime spaudai.

Svarbi programos „Kinas mano mokykloje“ dalis - interneto svetainė Kinasmokykloje.lt, kurioje mokytojai ras aiškiai ir nuosekliai išdėstytą metodinę medžiagą, galės diskutuoti. Vėliau planuojama talpinti moksleivių kartu su mokytojais sukurtus filmus; tai atitiktų programos ateities viziją – kino supratimą ir interpretavimą papildyti praktiniu ir kūrybiniu procesu.

Kino įtraukimas į dėstomų disciplinų lauką iš esmės yra mėginimas papildyti lietuvišką mokymo tradiciją, kuri ilgą laiką buvo paremta vien žinių suteikimu, o ne kritinio mąstymo ir kūrybiškumo skatinimu. Vakarų Europos šalių praktika rodo, kad kino kaip netradicinės mokymo priemonės naudojimas ugdymo procese pasiteisina skatinant vaikų ir jaunimo kūrybiškumą, kritinį mąstymą bei vizualinės kultūros supratimą.

Šis projektas yra medijų švietimo centro „Meno avilys” kuruojamos programos „Kinas mano mokykloje” dalis. „Kinas mano mokykloje” – tai pirmoji programa Lietuvoje, siekianti atskleisti kino potencialą vidurinių mokyklų mokymo programose. 2006/2007 metų projekte dalyvavo 240 mokytojų iš įvairių Lietuvos mokyklų, kurie susipažino su kino pritaikymu literatūros, istorijos, kalbų, politologijos, etikos pamokose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją