Praėjusiais metais mielai sutikęs būti vienu iš vertintojų, šiais metais pasiūlymo atsisakė režisierius ir prodiuseris Arūnas Matelis. 2009 metų komisijai pateikti du Arūno Matelio prodiusuoti filmai, Audriaus Mickevičiaus “Žmogus arklys” ir Oksanos Burajos “Išpažintis”, rašoma apdovanojimų organizatorių pranešime spaudai.

“Sidabrinė gervė - prestižiniai kino apdovanojimai Lietuvoje, su Europinio lygio organizacija ir išpildymu. Jie visa galva lenkia kitokias panašias meno šventes - todėl iš pagarbos šiam renginiui negalėjau būti komisijos narys. Kaip prodiuseris esu prisidėjęs prie filmų, kurie planuoja dalyvauti kovoje dėl Sidabrinės gervės, tad mano nedalyvavimas komisijoje kartu ir labai natūralus žingsnis, siekiant maksimalaus žiuri objektyvumo. Ir galbūt žingsnis JAV kino akademijos principais grįstų apdovanojimų link, kurie išsiskiria maksimaliu nešališkumu,” - savo pasitraukimą iš komisijos komentavo Arūnas Matelis.

Tam pritaria ir režisierius Audrius Stonys. Paprašytas dalyvauti komisijoje, pernykštis Sidabrinės gervės savininkas sutiko ir atsiėmė konkursinę paraišką su savo nauju dokumentiniu filmu “Keturi žingsniai”. Anot A. Stonio - režisierius jokiu būdu negali dalyvauti diskusijoje vertinant jo paties filmą.

Siekdamas skaidrumo skiriant nominantus Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimuose, vertinimo komisijos narys Ramūnas Greičius laikinai nusišalino nuo balsavimo. Lietuvos operatorių gildijai priklausantis “Čekų liūto” laimėtojas Ramūnas Greičius yra filmo “Vabzdžių dresuotojas” kūrybinės grupės narys. Šis dokumentinis filmas šiemet pristatytas Sidabrinės gervės 2009 apdovanojimams.

Lietuvos kino scena nėra pakankamai plati, tad išvengti kūrėjų ir vertintojų susikirtimų - sudėtinga. Tačiau vienintelius kino apdovanojimus šalyje, sujungiančius visas kinematografų gildijas, Sidabrinės gervės organizacinis komitetas siekia išlaikyti bešališkus ir profesionalius.

Likusieji Sidabrinės gervės 2009 vertinimo komisijos nariai - kompozitorius Algirdas Martinaitis, teatro aktorius Vidas Petkevičius, kino veteranas, režisierius Marijonas Giedrys ir kino kritikė Živilė Pipinytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją