Filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka Javieras Bardemas, rodomas Venecijos kino festivalyje šeštadienį. Per filmo peržiūrą, kurioje dalyvavo žiniasklaidos atstovai, jis buvo sutiktas audringais aplodismentais. Manoma, jog šis kūrinys taps pagrindiniu pretendentu į "Auksinį lokį".

Filmas pateikia meniškai perpasakotą istoriją apie Ramoną Sampedrą, jūreivį iš Galicijos, kuris 25-erių buvo paralyžiuotas po nelaimingo atsitikimo nardant. Vyras visą savo likusį gyvenimą - trisdešimt metų, kovojo už teisę numirti ir, nesulaukęs tokio leidimo, pasirinko savižudybę.

R. Sampedras tapo tarptautiniu simboliu kovotojams už eutanazijos įteisinimą.

"Aš perskaičiau Ramono Sampedro knygą prieš keletą metų. Nežinau, ar todėl, kad ji buvo apie mirtį, ar dėl jo sugebėjimo įtaigiai rašyti apie save, ji mane visiškai pavergė", - apie "Laiškus iš pragaro" kalbėjo A. Amenabaras.

"Ramono istorija buvo verta papasakoti dar kartą", - sakė režisierius.

A. Amenabaras yra pastatęs filmą su Nicole Kidman "Kiti". Todėl pasakojimai apie mirtį jam nebuvo visiškai svetimi.

"Į jūrą" grąžino jį prie filmų ispanų kalba. Jis įtikino J.Bardemą, paklausiausią aktorių Ispanijoje, filmuotis šiame kūrinyje, nors šis tėra vos 35-erių, o R.Sampedras filme vaizduojamas jau 50.

J.Bardemas, kuris 2000 m. Venecijos festivalyje pelnė geriausio aktoriaus titulą už kubiečių poeto gėjaus vaidmenį "Prieš tai, kai naktis nusileidžia" ("Before Night Falls"), turėdavo iškęsti penkias valandas grimuotojos kambaryje kiekvieną dieną tam, kad netektų savo plaukų ir įgytų kaip galima daugiau raukšlių, būtinų herojaus išvaizdai.

Daugelyje scenų jis nejudėdamas guli lovoje.

"Be abejo, tai buvo didelis fizinis išbandymas, - kalbėjo aktorius. - Galėjau judinti tik kaklą, galvą ir akis. Įsivaizduokite mane tokiame vaidmenyje, mane, kuris visada akcentuoja fizinę herojaus stiprybę".

Filmo nekantriai laukė visa Ispanija, tačiau jo pasirodymą aptemdė A. Amenabaro viešas pareiškimas, jog aktorius yra gėjus.

Festivalyje bus parodyta per 70 filmų. Kino šventė Venecijoje baigsis rugsėjo 11 d., o apdovanojimų ceremonija vyks "La Fence" operos rūmuose, pačioje kanalų miesto širdyje. Į "Auksinį liūtą" pretenduos 21 filmas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją