R.Emmerichas, sukūręs tokias juostas kaip "Nepriklausomybės diena" ir "Patriotas", tarptautinėje kino arenoje debiutavo studijų metais pastatytu filmu "Nojaus arka: pabėgimas į visatą" (The Noah's Ark Principle), kuris 1984 metais atidarė Berlyno kino filmų festivalį.

Organizatoriai taip pat pranešė, kad į konkursinę 55-ojo festivalio programą jau atrinkta vienuolika filmų. Berlyne įvyks aštuonių konkursinės programos juostų pasaulinės premjeros.

Tarp šių filmų yra festivalį pradėsiantis Regis Wargnierio darbas "Žmogus žmogui" (Man to Man) ir amerikiečių režisieriaus Weso Andersono sukurta komedija "Vandens gyvenimas" (The Life Aquatic With Steve Zissou), kurioje pasakojama apie ryklį medžiojančią keistuolių šeimynėlę. Šiame filme vaidina Billas Murray, Williamas Dafoe r Anjelica Huston.

Nekonkursinėje programoje bus rodomas Didžiosios Britanijos, Pietų Afrikos Respublikos ir Italijos kinematografininkų sukurtas filmas "Viešbutis "Ruanda" (Hotel Rwanda), kuriame režisierius Terry George'as pasakoja tikrą istoriją apie viešbučio vadybininką, nuo hutų kovotojų slepiantį daugiau kaip tūkstantį tutsių pabėgėlių.

Vienas sėkmingiausiai dirbančių Kinijos operatorių Gu Changwei (Gu Čangvėjus), išgarsėjęs filmu "Sudie, mano sugulove" (Farewell, My Concubine), festivalyje debiutuos kaip režisierius ir pristatys savo juostą "Povas" (Peacock) - Berlyne įvyks jos pasaulinė premjera.

"Pove" vaizduojamas mažo Henano provincijos miestelio šeimos gyvenimas nuo aštuntojo dešimtmečio kultūrinės revoliucijos iki 1984 metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją