Per vasario 10-21 dienomis vyksiantį festivalį, dar vadinamą Berlynale, bus parodyta daugiau kaip 350 filmų, tarp jų 21 juosta, kurios kovos dėl pagrindinio prizo - Auksinio lokio.

W.Smithas ir K.Reevesas yra dvi Holivudo superžvaigždės, kurie turėtų pasirodyti šiame festivalyje ir sukelti šiek tiek žvaigždžių dulkių. Jie pristatys savo filmus, kurie varžysis dėl geriausios juostos apdovanojimo.

Komedijoje "Kliūtis" ("Hitch") W.Smithas vaidina tarpininką, kuris turi talentą suporuoti paprastus vyrus su nepaprasto grožio moterimis. Tuo tarpu K.Reevesas juostoje "Čiulpiantis nykštį" ("Thumbsucker") nusileidžia į priklausomybės nuo narkotikų pragarą.

Nors Berlyno festivalis nepretenduoja daryti įtakos "Oskarų" apdovanojimams ir nusileidžia Kanams, bet prilygsta Venecijai, "Auksinis lokys" Europos ir tarptautiniams filmams gali atnešti pasaulinę sėkmę.

"Mes nesiekiame tapti svarbiausiu kino festivaliu, tačiau norime būti smagiausi ir draugiškiausi", - per spaudos konferenciją sakė festivalio direktorius Dieteris Kosslickas.

Vokietiją užvaldžius vieno teisėjo, kuris prisipažino "kontroliavęs" futbolo rungtynių rezultatus, skandalui, D.Kosslickas nusitvėrė šios temos pranešęs, kad šių metų festivalyje dominuos "futbolas, seksas ir politika".

Apie seksą bus pasakojama bendrame JAV ir Vokietijos filme "Kinsis" ("Kinsey") - biografinėje istorijoje apie mokslinių žmogaus seksualinės elgsenos tyrimų pradininką Alfredą Kinsey. "Kinsis", kuriame vaidina Liamas Neesonas ir Laura Linney, iš konkursinių juostų bus parodytas paskutinis.

Tuo tarpu "Gilios gerklės viduje" ("Inside Deep Throat") bus kalbama apie kitokį seksą, mat šiame filme nagrinėjama kultūrinė 1972 metų pornografijos klasikos įtaka.

Futbolo mylėtojams neabejotinai patiks žiūrėti filmą "Viena diena Europoje" ("One Day in Europe"), pasakojantį apie tai, kaip futbolo sirgaliai Rusijoje, Turkijoje, Ispanijoje ir Vokietijoje tampa vagių aukomis.

Berlynalėje, kaip įprasta, vėl bus skiriamas dėmesys Afrikos filmams.

JAV juosta apie 1984 metų genocidą Ruandoje "Kažkada balandį" ("Sometimes in April") yra įtraukta į konkursą, tuo tarpu antrojo filmo apie šios šalies pilietinį karą - "Viešbučio "Ruanda" (Hotel Rwanda") - premjera Europoje įvyks nekovojant dėl "Auksinio lokio".

Be filmų rodymo Berlyne vyks ir kino mugė. Organizatoriai tikisi, kad joje dalyvaus apie 2 500 šios industrijos atstovų iš užsienio.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją