"Atrodė, kad sausio vidurys pats nedėkingiausias periodas, bet gamta davė netikėčiausius siurprizus - pradedant pavasariu ir baigiant žiema. Mums reikėjo laiko tėkmės, todėl vaizdai tarp sniego ir rudens labai padėjo", - BNS pasakojo A.Puipa.

Režisierius pridūrė, jog dėl šiltesnių nei įprasta orų ne taip šalo ir apie porą šimtų masinėse scenose nusifilmavusių klaipėdiečių.

Filme pagrindinį profesoriaus vaidmenį kūrė aktorius Valentinas Masalskis, o konclagerio komendanto - žinomas britų aktorius Stevenas Berkoffas. Apie 50 vaidmenų šioje kino juostoje sukūrė lietuvių aktoriai - Marius Jampolskis, Regina Arbačiauskaitė, Monika Bičiūnaitė bei kiti.

Filmo operatorius - Algimantas Mikutėnas, dailininkas - Galius Kličius, kompozitorius Juozas Širvinskas.

Filmo kūrėjai pabrėžia, kad kino juosta "Dievų miškas" nebus to paties pavadinimo rašytojo Balio Sruogos atsiminimų knygos apie Štuthofo koncentracijos stovyklą ekranizacija.

"Knygoje pavaizduota viskas, kas susiję su lageriu, o filme apmąstomas menininko likimas ekstremaliose situacijose, agresyvioje visuomenėje. Filmas pratęsia tai, ko B.Sruoga neparašė - vaizduojama kova su sistemomis tiek lageryje, tiek pokariniame Vilniuje, kai grįžęs į Lietuvą rašytojas bandė išleisti savo prisiminimų knygą", - pasakojo A.Puipa.

Ironiško B.Sruogos memuarinio veikalo motyvais kuriamą filmą "Dievų miškas" autoriai tarpusavyje vadina juodąja komedija. "Kiti sako, jog taip sumenkinamas filmas. Geriausia gal vadinti šį filmą taip, kaip B.Sruoga pavadino savo knygą - kūrinys pilnas pakaruokliško jumoro", - reziumavo režisierius.

Scenarijų A.Puipa filmui "Dievų miškas" parašė prieš daugiau nei 20 metų, tačiau sovietmečiu ištrėmimo grėsmę vaizduojantis filmo scenarijus, pasak režisieriaus, buvo uždraustas.

Filmo gamybos išlaidos yra apie 3,5 milijono litų. Pasak A.Puipos, dalį lėšų dengia kompanija "Baltijos filmų grupė", dalį - Didžiosios Britanijos prodiuseriai. Be to, dėl finansavimo deramasi ir su Kultūros ministerija.

Kaip BNS sakė filmo pagrindinis prodiuseris ir kompanijos "Baltijos filmų grupė" direktorius Robertas Urbonas, šiuo metu filmas montuojamas Klaipėdoje.

"Techniškai filmas bus baigtas gegužės mėnesį, o Lietuvos žiūrovams parodytas rugsėjį. Bandysime jį pasiūlyti ir festivaliams užsienyje, nes tai filmo gyvavimui labai svarbu", - tvirtino R.Urbonas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją