FIPRESCI Didysis prizas tradiciškai įteikiamas drąsaus, originalaus ir individualaus kūrinio autoriui, skelbiama federacijos pranešime spaudai.

Oficialus korėjiečių režisieriaus apdovanojimas FIPRESCI prizu numatytas 53-ojo tarptautinio kino festivalio San Sebastiane (Ispanija) atidarymo dieną - šių metų rugsėjo 15-ąją.

Originalus filmo "Tušti namai" pavadinimas "Bin-Jip arba 3-Iron" reiškia gana retai naudoją golfo žaidimo lazdą. Ji patikima ir paprasta. Tokiomis pat savybėmis pasižymi ir filmo herojus - jaunuolis, ieškantis apleistuose namuose, juos prižiūrintis, remontuojantis ir vėl ieškantis kitų. Kartą jis patenka į namą, kuriame jau yra gyventoja - jauna mergina. Herojus supranta, kad jai taip pat reikia pagalbos ir "remonto". Šiame Kim Ki-Duko filme beveik nėra dialogų, tai tyli ir poetiška meilės drama.

Už savo juostą "Tušti namai" Kim Ki-Dukas jau buvo pelnęs ne vieną apdovanojimą - jis gavo "Sidabrinį liūtą" Venecijos festivalyje 2004 metais už geriausią režisūrą ir pagrindinį Valjadolido festivalio prizą.

"Tušti namai" išrinktas žiūroviškiausiu filmu ir 2005 metų Vilniaus kino festivalyje "Kino pavasaris".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją