Kaip praneša Lietuvių filmų centras, konkursinėje ilgo metražo filmų programoje dalyvaus Šarūno Barto filmas "Septyni nematomi žmonės" ir režisierės Janinos Lapinskaitės filmas "Stiklo šalis". Konkursinėje trumpo metražo filmų programoje "Šort-šok" bus rodomi Ramūno Greičiaus "Baltos dėmės mėlyname" ir Algimanto Maceinos "Šalia jūsų", o konkursinėje programoje "Kinas be kino juostos" ("Kino bez kinoplionki") - Inesos Kurklietytės filmas "Moterų paslaptys".

Festivalyje "Kinošok", pristatančiame įdomiausius NVS ir Baltijos šalių filmus ir kino procesus, lietuviški filmai dalyvauja gana dažnai ir pelno įvairių prizų.

Apdovanojimus už geriausią režisūrą yra pelnę režisieriai Šarūnas Bartas ("Mūsų nedaug") ir Algimantas Puipa ("Elzė iš Gilijos"), prizais už operatoriaus meistriškumą yra apdovanoti Rimvydas Leipus ("Kiemas") ir Viktoras Radzevičius" ("Vilko dantų karoliai").

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją