„Lietuviškų grožybių” siužetas aktualus jaunajai Lietuvos kartai. Tai pasakojimas apie tris studentus, svajojančius ištrūkti į Jungtines Amerikos Valstijas – rojų žemėje. Išradingai ir juokingai siekdami savo tikslo (repeticijos garaže įkurtoje JAV „ambasadoje”, padieniai vaikinų darbai „McDonalds” restorane, statybose ir kt.), jie įsipainioja į kriminalinę istoriją, tačiau atranda rojų ne kitoje Atlanto pusėje, o Lietuvoje – penkis kilometrus nuo Ignalinos nutolusiame Rojaus kaime.

Žiūrovai ekrane gali išvysti ne vieną Lietuvos kino, televizijos bei teatro žvaigždę. Vieną pagrindinių herojų, teisės studentą Vytą vaidina Leonardas Pobedonoscovas. Iš Amerikos grįžusi ir praturtėjusį Šarą vaidina Rimas Bružas. Kiti pagrindiniai veikėjai - su vaizdo kamera nesiskiriantis kino režisūros studentas Juozas (A. Cholinos teatros aktorius Giedrius Savickis) ir geodeziją studijuojantis Adomas (R. Tumino teatro aktorius Ramūnas Cicėnas). Tai ne vieninteliai gerai žinomi žmonės „Lietuviškose grožybėse”. Žiūrovai turės progą išvysti ir aktorės Eglės Gabrėnaitės sūnų Roką Ramanauską, „Keistuolių teatro” įkūrėją Darių Miniotą, realybės šou „Baras” ir „Baras-1” režisierę Editą Kabaraitę. Epizodiškai juostoje pasirodo ir filmo „Bulvarinis skaitalas” žvaigždės Johnas Travolta bei Samuelis L. Jacksonas.

Šį filmą galima vadinti ne tik pirmąją lietuviška komedija, pirmuoju filmu, kuriame „riebiai” nusikeikta. Jis išsiskiria ir tuo, jog dalis kadrų nufilmuota „paslėpta” kamera.

„Siužete buvo keletas kadrų, kuriuos turėjome filmuoti „McDonalds” restorane. Tačiau su kompanijos vadovybe nebuvo įmanoma susitarti. Jie to neleido. Nenorėdami keisti siužeto, „McDonalds” užeigoje keletą scenų filmavome su „paslėpta” kamera. Buvo daug streso ir baimės, o kompanijos vadovybė iki šiol nežino, kad taip padarėme”, - pasakojo filmo prodiuserė Ieva Biliūnaitė.

Tikriausiai ne kiekvienas lietuvis žino, jog Lietuvoje, Ignalinos rajone, yra Rojaus kaimas. Jame vyksta finalinės filmo scenos. Vieta unikali tuo, jog visas kaimas yra muziejus – čia A. Hrebnickis įkūrė pirmąjį botanikos sodą Lietuvoje. Ši vieta filme tapo aliuzija į tai, jog rojų galima rasti ne tik už tūkstančių kilometrų, bet galbūt ir už kelių kilometrų nuo savo namų.

Anot jau ne pirmą kartą su režisieriumi S. Aškelavičiumi dirbusio vieno pagrindinių aktorių L. Pobedoncovo, šis filmas iš kitų lietuviškų išsiskiria savo polėkiu ir beveik pusę valandos trunkančiu juoku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją