Vilniaus kino teatruose „Coca-cola Plaza Vingis” ir „Forum Cinemas Akropolis” per 5 rodymo dienas „AXX” filmus pamatė 3300 žiūrovų, kai tuo tarpu antroje vietoje pagal lankomumą esantį filmą „Slėpkit pamerges” per tą patį laikotarpį žiūrėjo 1850 žiūrovų. Panaši situacija yra ir kituose Lietuvos kino teatruose, kur festivalio „AXX” filmai patys žiūrimiausi.

„Smagu yra tai, kad festivalio lankomumas su kiekviena diena kyla. Palankūs žiūrovų atsiliepimai ir rekomendacijos draugams – geriausia reklama”, - kalbėjo festivalio organizatorius Tomas Ivanauskas.

„AXX” festivalis-konkursas sujudino kino rinką. Šis projektas skatina domėjimąsi kinu, ypač vietiniu, nacionaliniu. Ką bekalbėtų ar berašytų kino kritikai, vienareikšmiškai tai - pozityvu ir skatintina. Pagaliau ir mes Lietuvoje galime turėti savo modernų kiną, kino kūrėjus, kurių sukurti filmai būtų populiarūs, patrauklūs, lankomi kino mėgėjų, o ne keliantys depresiją, skirti mažumai ir tik užsienio kino festivaliams. Visose Europos valstybėse nacionalinis kinas sutraukia apie trečdalį kino žiūrovų. Lietuvoje - vos kelis procentus. Todėl sveikintina, kad nacionalinis kinas populiarėja, pradeda kilti savarankiškai, be jokių valstybinių institucijų paramos", - džiaugėsi festivaliu „AXX” „Forum Cinemas” reklamos projektų vadovas Dainius Beržinis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją