Roko mohikanai „Uriah Heep”, viena garsiausių grupių Rytų Europoje „Budka Suflera”, muzikos žinovams puikiai pažįstamos „Dr.Feelgood”, „Yardbird”. Šias ir daugybę kitų garsenybių tarptautiniame muzikos festivalyje „Vilnius Rock Fest” savaitgalį pažadėję organizatoriai žiūrovams parodė tik tuščią sostinės Kalnų parko stadioną, nudrengtą veją ir aplūžusias tribūnas.

Festivalis žlugo

Sekmadienį pikti žiūrovai atakavo bilietų platintojus, o šie siūlė kreiptis į organizatorius – bendroves „Honey be Entertainment” ir „Penktoji arena”.

Aleksandras iš Vilniaus rajono į renginį atvyko su žmona. „Kirbėjo nuojauta, kad iš koncerto bus tik šnipštas. Labai jau garsios grupės buvo vardijamos. Ką gi, dabar teks eiti ieškoti pinigų, sumokėtų už bilietus”, – liejo apmaudą vyras.

Į renginį buvo atvykusios ir kelios dešimtys muzikos aistruolių iš Baltarusijos. Jie buvo bilietus nusipirkę iš anksto, sumokėję už vizas, autobuso nuomą. Supratę esą apgauti, baltarusiai tarstelėjo „Nu litovcy...” (na, lietuviai), sakinį palydėdami riebiais keiksmažodžiais.

Teigiama, kad renginio organizatorių „Penktąją areną” slegia finansinės problemos. Šią bendrovę autorių teisių gynėjai padavė į teismą ir laimėjo bylą dėl nelegalaus autorinių kūrinių naudojimo. Antstoliai areštavo bendrovės sąskaitą.

Keitė planus

Tinklalapis anonsas.lt jau prieš kelias dienas patarė atsargiau žiūrėti į renginį „Vilnius Rock Fest”. Iš pradžių šį renginį planuota surengti 20 kilometrų nuo Vilniaus, jis turėjo trukti dvi dienas.

Po to jis buvo perkeltas į sostinę, sutrumpintas iki vienos dienos, iš afišų dingo kai kurios grupės. Negavus leidimo „Vilnius Rock Fest” surengti Sereikiškių parke, jis turėjo vykti Kalnų parke.

Tuo tarpu „Penktosios arenos” vadovas Adamas Beliajevas dėl žlugusio festivalio kaltino žiūrovus – esą bilietų buvo parduota labai mažai. Kiek, jis nenorėjo sakyti.

„Žmonėms neįdomu. Matyt, toks mūsų kultūros lygis”, – svaidėsi kaltinimais tik rusiškai kalbantis A.Beliajevas. Apie finansines problemas, iškilusias jo vadovaujamoms bendrovėms, A.Beliajevas nesutiko kalbėti.

Jis tvirtino, kad koncertų datą su garsiomis grupėmis derino trejus metus ir nežinąs, kaip dabar muzikantų vadybininkams teks žiūrėti į akis. Vis dėlto pinigus už bilietus organizatorius žiūrovams pažadėjo grąžinti.