„Ketvirtajame „Roko naktų“ festivalyje laukiame rekordinio dalyvių skaičiaus – scenoje pasirodys net 17 kolektyvų, atstovaujančių skirtingoms roko pakraipoms. Kadangi laisve pulsuojanti roko muzika Lietuvoje daugiausia atliekama klubinėje atmosferoje, bent vieną geros muzikos šventę po atviru dangumi turi turėti pačių įvairiausių stilių gerbėjai. Tad festivalio žiūrovai galės išgirsti visą roko muzikos gamą – nuo pop-roko iki gotikinio roko bei heavy metal“, – pranešime spaudai sakė „Roko naktų 2006“ prodiuseris Algirdas Barniškis.

Šiemetiniame festivalyje prie Platelių ežero vyks trys koncertai – penktadienio ir šeštadienio vakarais bei šeštadienio dieną. Pasibaigus koncertams, Platelių pakrantę sudrebins „rokoteka“ – scenoje šokant roko merginoms, festivalio klausytojai galės ir patys patrypti diskžokėjų vadovaujamame roko hitparade.

Viena didžiausių šiemetinio „Roko naktų“ festivalio kviestinių žvaigždžių – legendinis John Lawton (Didžioji Britanija), buvęs „Uriah Heep“ vokalistas. Nuo 1970 metų aktyviai muzikuojantis atlikėjas per ilgametę karjerą su įvairiomis grupėmis yra išleidęs daugiau nei 30 albumų. „Roko naktų“ festivalyje J.Lawton kartu su Lietuvos roko grupe „Rojaus tūzai“ atliks dainas iš „Uriah Heep“ repertuaro. Kaip įprasta užkietėjusiam rokeriui, J.Lawton pareikalavo, kad renginio metu organizatoriai pasirūpintų ne tik jo apgyvendinimu ir maitinimu, bet ir amerikietiško burbono baterija.

Pageidaujant žiūrovams, „Roko naktys“ šiais metais pratęs ir žinomų užsienio grupių projektų tradiciją. Ankstesniais metais festivalyje pasirodė lietuviškieji „AC/DC“, „Queen“, „Kiss“ projektai. Šiemet lankytojai išgirs roko muzikos klasika tapusios „Bon Jovi“ dainas – žinoma, jas atliks ne legendinė JAV ketveriukė, o lietuviškasis „Bon Jovi“ projektas.

Festivalio rengėjų teigimu, Povilo Meškėlos vedini lietuviškieji „Bon Jovi“ scenine išraiška bei energija galėtų varžytis ir su jų įkvėpėjais iš JAV.

Festivalyje grosianti energingo roko partijomis išgarsėjusi „Diamond Dogs“ (Švedija) pastaraisiais metais yra itin mėgstami ne tik gimtinės, bet ir Didžiosios Britanijos, Vokietijos bei Ispanijos melomanų – beveik 15 metų gyvuojanti „Diamond Dogs“ itin dažnai pasirodo šių šalių klubuose bei roko festivaliuose.

Iš Suomijos atvyksianti jauna, 2003 metais susikūrusi grupė „Gotham O.D.“ turėtų tapti tikra dovanėle ne tik gotikinio roko mėgėjams – savo kūryboje šis suomių kolektyvas nevengia eksperimentuoti, praturtindamas ją įvairių roko ir metalo stilių elementais.

Kaimyninėms valstybėms „Roko naktyse 2006“ atstovaus sodriu moterišku vokalu pasižyminti „Milczenie Owiec“ grupė iš Lenkijos bei šiais metais Latvijoje itin išpopuliarėjusi ketveriukė „R.A.P.“, savo muziką apibūdinanti tiesiog „modernaus roko“ apibrėžimu.

Lietuviško roko ir metalo mėgėjų šiemetiniame festivalyje laukia ir tikros sunkiosios muzikos legendos, ir palyginti neseniai muzikinę karjerą pradėję kolektyvai.

Vakariniuose koncertuose žiūrovai išvys vieną heavy metal pradininkių Lietuvoje „Katedra“, iki šiol ištikimą šiam stiliui, taip pat prieš 26 metus susikūrusią ir pernykščiame „Roko naktų“ festivalyje iš naujo „atgimusią“ hard rock grupę SBS, alternative rock propaguotoją, kunkuliuojančios energijos nuolat kupiną BIX, pernai veiklos dešimtmetį atšventusią, neprognozuojamo Psicho vediną „Rekviem“ kartu su DJ Kiesha.

Šeštadienį vyksiančiame dienos koncerte savo pasirodymus surengs dar 7 Lietuvos grupės. Tai – nuo 1992 metų grojanti melodingojo metalo grupė „Ruination“, trash metal ir gothic rock elementus apjungianti XESS, lietuviškų estradinių ir liaudies dainų rock koveriais labiausiai išgarsėjusi ANBO, pernai susibūrę stoner rock, heavy metal ir hard rock išpažinėjai „Graveyard“, įvairialypį roką atliekanti „Ashtrey“, gothic/death/metal grupė „SaprophyteS“, heavy metal penkeriukė „Soul Brothers“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją