„Mes einame ne tam, kad laimėtume, o tam, kad pasirodytume. Blogas – karys, kuris negalvoja būti pranašu. Kiekvienas einantis tuo tiki, visi iki vieno to nori, - taip savo galimybes laimėti nacionalinę „Eurovizijos“ atranką vertino dainininkas. – Tačiau kol kas nenorėčiau daugiau nieko sakyti ir iššokti aukščiau bambos“.

„Ich bin dein“ („Aš būsiu tavo“) – tokiu pavadinimu vokiškai lietuviška daina Minedas ketina užkariauti klausytojų širdis, kurie balsuodami nulemia nacionalinės atrankos baigtį. Mokykloje vokiečių kalbos mokęsis dainininkas dėl to nei kiek nepergyvena: „Nevargsiu ir nešvepluosiu aš angliškai. Mums nusibodo tas pastovus „angliškai-lietuviškai“, todėl nusprendėme įnešti naujovę į „Euroviziją“ ir sulaužyti nusistovėjusias ir pasenusias jos taisykles.“

Daugiaprasmiškai vertinamas atlikėjas patikino, kad daina, kurios priedainis bus vokiškas, o posmai – lietuviški, nėra joks vokiečių palaikymas, tai tėra nauja, kitokia mintis, tinkanti šiam dainų konkursui. Dainininkas jau apsisprendė, kad pasirodymo metu scenoje dainą atliks ne vienas: „bus ir backingas, ir kažkokios šokėjos, bus daromas šou – aš tikrai nebūsiu vienas, nes vis dėl to, tai yra „Eurovizija“, o ne kažkoks „Pramogų banko“ koncertas“.

Žodžius dainai, kaip ir visam netrukus pasirodysiančiam Minedo albumui, sukūrė grupės „Rugiagėlių berniukai“ lyderis Regimantas Jarūnas. „Dainuosiu tą dainą, kuri labiausiai tiks ir „lips“ man. Tai tikrai nebus kažkokia mišrainė ar ten kažkas, tik dėl to, kad patiktų kažkam. Kadangi balsuoja žalias jaunimas, tai tik pagal jų nuotaikas viskas bus“, - dėstė pašnekovas.

„Tikiuosi, kad „Eurovizijoje“ nebus Valdo Karklelio, nes jam taip ar taip šansų laimėti nėra, jeigu aš būsiu, - drąsiai savo nuomonę apie dainininko V. Karklelio dalyvavimą nacionalinėje atrankoje išsakė atlikėjas. – Jo daina nesudomintų Lietuvos. Bendruose koncertuose pastebėjau, kad jo muzika be ritmo ir šiaip žmogutis per daug padebesiais skrajoja“.

„Nesistengiu nei to Kučinsko „pereiti“, nei tų draugų „bavarų“. Man tik gaila vieno, kad „Eurovizijoje“ nedalyvaus „Yva, įdomu būtų“, - savo norą išreiškė Minedas. – Aš palaikysiu „Rugiagėlių berniukus“, nes jie yra mano dainų autoriai, ir Aistę Pilvelytę, nes ji jau yra kažkas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją