Pasipiktinę tuo, kad Lietuvos krikščioniškojo fondo aukštoji mokykla (LCC) išnuomojo salę pabaisų kaukes dėvinčių ir riaumojančių suomių koncertui, studentų tėvai, universiteto absolventai bei kiti krikščioniškąsias vertybes puoselėjantys žmonės iš visos šalies žada kreiptis į mokyklos vadovybę.

Iniciatyvinė grupė renka parašus po laišku, kuriame ragina prestižinės mokyklos vadovus ateityje atsisakyti panašių projektų. Jie esą smarkiai prasilenkia su mokyklos propaguojamomis vertybėmis ir kenkia LCC reputacijai.

Šį laišką protesto iniciatoriai mokyklos vadovams perduos kitos savaitės pradžioje. Iki tol ir jie, ir laišką pasirašiusieji žmonės panoro likti neįvardyti.

Dienraščio kalbinti dabartinių LCC studentų tėvai, kurie taip pat pasirašė laišką, sakė, kad mokyklos sprendimas leisti suomiams koncertuoti savo teritorijoje juos įskaudino.

„Mokame už vaikų mokslus – aukojame mokyklai, kuri nuo pat savo įsikūrimo propagavo krikščioniškąsias vertybes. Tačiau mokame tam, kad būtų skelbiama evangelija, o ne skatinamos satanizmo apraiškos“, - piktinosi tėvai.

Jie įsitikinę, kad mokyklos teritorijoje neturi vykti nei panašūs koncertai, nei kruvinojo sporto – bušido turnyrai, kurie LCC priklausančiame „Michealsen“ centre jau buvo rengti, nei kiti abejotinos reputacijos renginiai.

Kilus ažiotažui dėl vasario 22-ąją mokykloje koncertuosiančios grupės, dar sausio pradžioje LCC atstovė Vilma Songailaitė teigė, kad aukštosios mokyklos vadovybė nemano, jog „Lordi“ koncertas kertasi su krikščioniškąja filosofija.

Tačiau pasipiktinusi mokyklos ir miesto bendruomenė mano kitaip.

„Grupė labai atvirai skelbia šėtono evangeliją – tiek savo muzika, tiek įvaizdžiu, tiek dainų tekstais. Nėra abejonių, kad jie savo kūryba garbina tamsiąsias jėgas, aukština blogį, į savo gretas vilioja jaunimą. Nejaugi LCC taip reikia pinigų? Nejaugi krikščioniška institucija neturi orumo ir pagarbos vertybėms, kurias patys skiepijote savo studentams?“ - klausiama jau paruoštame laiške, prie kurio prisegti ir į lietuvių kalbą išversti grupės dainų tekstai.

Paklausti, ar oficialus kreipimasis į LCC vadovus reiškia, kad turėtų būti atšauktas grupės koncertas, protesto iniciatoriai užtikrino: „Tai nėra mūsų tikslas. Koncertas vis tiek įvyks. Tiesiog norime, kad kitąkart iš aukų išlaikomos mokyklos vadovai geriau apsvarstytų savo sprendimus, kad nebūtų negrįžtamai sugadintas geras mokyklos vardas.“