Praėjusį savaitgalį savo naujos programos turą Jurga pradėjo anšlaginiu koncertu Kauno klube „Siena“. Pirmasis šiais metais Jurgos ir grupės koncertas vyko balandžio tryliktą dieną, penktadienį, tačiau nepaisant su šia data susijusių prietarų pasirodymas praėjo sklandžiai ir su pasisekimu, praneša agentūra „M.P.3“

„Gera vėl būti scenoje! Tai buvo pirmasis koncertas po beveik penkių mėnesių pertraukos, todėl jam turėjome itin daug ruoštis“, - sakė Jurga.

Dainininkės teigimu, šio ketvirtadienio koncertas Vilniuje „Forum Palace“ rūmuose yra išskirtinis ture, nes jo data sutampa su oficialia albumo pasirodymo data. Šiame koncerte dainų skambesį papildys vaizdo projekcijos ir nauji instrumentai - perkusija ir anksčiau Jurgos koncertuose dar neskambėjusi violončelė.

„Koncertas Kaune parodė, kad publika laukia norėdama išgirsti kaip suskambės naujos dainos. To laukėme ir mes patys. Džiaugiuosi, kad naujos dainos jau pradeda savo gyvenimą“, - sakė Jurga, dainas naujam albumui įrašinėti pradėjusi dar praėjusiais metais.

Debiutinį Jurgos albumą prodiusavo Andrius Mamontovas, tuo tarpu prie naujojo albumo dainų dirbo net trys prodiuseriai – Linas Rimša, Vee Diawara ir Mario Basanov. Kiekvienas jų pasirinko sau mėgstamiausius kūrinius, tad kiekviena daina studijoje sulaukė išskirtinio dėmesio.

Didžiausi Jurgos gerbėjai naujojo albumo kūrinius „Per silpna“ ir „Šerlokas Holmsas“ jau galėjo išgirsti keliuose koncertuose praėjusiais metais. Į koncertinę programą pernai buvo įtraukta ir kiek vėliau tituline naujojo albumo daina tapusi „Instrukcija“.

Šis kūrinys taip pat tapo pirmuoju naujojo albumo radijo singlu ir šiuo metu dažnai grojamas radijo stočių eteryje. Kaip ir ankstesniame Jurgos albume, „Instrukcijoje“ galima rasti ir dvi angliškas dainas – „5th Season” bei „Spiderwoman“.

„Pasaulis yra pilnas visokiausių instrukcijų, tačiau šio albumo esmė yra ta, kad kiekvienas susirastų savo“, - sakė Jurga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją