Tuo metu tai buvo viena pirmųjų užsienio grupių, koncertavusių nepriklausomoje Lietuvoje, o jų pasirodymas, persmelktas maištinga muzika, simboliškai sutapo su mūsų šalies pasipriešinimu sovietų priespaudai, rašoma organizatorių pranešime.

Grupės palaikymas tarp pasaulio metalo muzikos gerbėjų stebėtinas. „Sepultura“ yra viena iš retų grupių, kuri turi specialų fanų „dalinį“ vadinamą „Sepularmy“.

Šio „dalinio“ nariai – po visą pasaulį išsibarstę grupės gerbėjai, kurių skaičiuojama šimtais tūkstančių, savo iniciatyva nemokamai platinantys su grupe susijusią informaciją – nuo skrajučių baruose iki specialių nemokamų žurnalų.

Gaila, kad lietuviai šioje srityje kiek vangoki, bet tikėkimės, kad koncerte Vilniuje parodysime brazilams, kas yra tikras karštis“, - mintimis dalijosi koncertą organizuojančios asociacijos „Ferrum muzikos projektai“ direktorius Rimantas Vasiliauskas.

„Sepultura“ į Lietuvą grįžta kiek pasikeitusios sudėties, tačiau su ta pačia muzika ir idėjomis. Per savo karjerą grupė yra išleidusi tokius įspūdingus albumus, kaip „Beneath the Remains“, „Arise“, „Chaos A.D.“ ir „Roots“, kuriuose tradicinį thrash metalo skambesį derina su vietinių Brazilijos gyventojų muzika ir ritmais.

1996-aisiais grupę palikus gitaristui ir vokalistui Maxui Cavalerai, jo pozicijas užėmė Derrickas Greenas iš Klyvlendo (JAV). Vaikinas ne tik idealiai pakeitė buvusį lyderį, bet ir įnešė į grupę naujos energijos. Praėjusiais metais dėl nuovargio grupę „Sepultura“ paliko ir Maxo brolis būgnininkas Igoris, tačiau jį pakeitęs jaunasis talentas Jeanas Dolabella puikiai susitvarkė su pirmtako užkelta kartele.

Be šių dviejų muzikantų grupėje groja jos senbuviai – gitaristas Andreas Kisser ir bosistas Paulo Jr., kurie užtikrina senosios brazilų dvasios išlaikymą.

Nepaisant narių kaitos gyvuose pasirodymuose grupė groja kūrinius iš visų karjeros laikotarpių, didelį dėmesį skirdama senoms dainoms. Tuo galėjo įsitikinti ir šių metų kovo gale festivalyje „Metalmania“ Lenkijoje, kuriame pasirodė legendiniai brazilai, lankęsi sunkiosios muzikos fanai. Senieji „Sepultura“ gerbėjai gali būti tikri Vilniuje išgirsią hitus „Troops of Doom“, „Escape to the Void“, „Beneath the Remains“, „Refuse/Resist“, „Territory“, „Slave New World“, „Roots Bloody Roots“ ir kt.

Brazilų koncertai visuomet pasižymi energingu šou, neleidžiančiu ramiai stebėti pasirodymo.

Koncertas Vilniuje taps didelio brazilų vasaros turo po Europą, kuris tęsis daugiau nei du mėnesius, dalimi. Į Lietuvos sostinę „Sepultura“ atvyks iš Vokietijos, o po to keliaus į Latviją ir Estiją. Pastarojoje šalyje pradėjus bilietų prekybą per pirmąją dieną buvo parduota apie 800 bilietų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją