Savo programas tris dienas truksiančiame renginyje pristatys šešiolika Italijos, Šveicarijos, Japonijos, Lenkijos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos bei Lietuvos grupių ir atlikėjų, festivalio svečius iki paryčių šokdins keliolika didžėjų, o „Kunigunda Lunaria“ klube žiūrovų lauks eksperimentinio kino seansai bei mįslingas „Žaliasis baras“.

Festivalis vyks ir kitose erdvėse – įvairiose sostinės galerijose jau atidarytos grafikos ir fotografijos parodos, specialioje ekskursijoje po mistines miesto vietas pageidaujantieji galės susipažinti su senojo Vilniaus vaiduokliais arba mėgautis proginiu „mechaniniu“ lėlių teatro vaidinimu „Muzikinė dėžutė“.

Rekordinis užsienio grupių gausa

Festivalis, nuolat pasižymėjęs ir stebinęs Lietuvos publiką alternatyvios muzikos stilių įvairove, šiemet bus dar labiau įvairus ir intriguojantis.

"Iš tikrųjų, kiekvienas muzikos mėgėjas renginyje atras savo mėgiamos muzikos ir atras ne vieną naują favoritą," - teigia organizatoriai.

Juolab, kad visos trijų dienų festivalio grupės ne tik skirtingos, bet ir labai savitos. Renginyje dalyvaus net devyni užsienio kolektyvai – tokios svečių gausos, organizatorių teigimu, iki šiol nebuvo nė viename nekomercinės muzikos festivalyje Lietuvoje.

Pirmąją festivalio dieną laukia solidi elektroninės muzikos dozė, kurios priešakyje – šveicarų elektronikos meistras „Roger Rotor“, garsėjantis gausybe išleistų albumų ir išskirtiniu savo kūrybos artumu maištingai pankroko ir metalo dvasiai. Vienos įdomiausių Baltijos grupių – estai „Forgotten Sunrise“ ir latvių industrial pažiba „Strops“ Vilniuje pristatys savo naujus, ką tik išleistus albumus.

Lietuvių elektroninės muzikos pogrindžio veteranas McKaras scenoje atgaivins savo ilgametį projektą „Ataka“, o festivalį pradės lyrinis tarptautinis gothic/industrial debiutas "Atvejis".

Skandalingi svečiai

"Šiemet į Vilnių pavyko pakviesti ne vieną ypač intriguojantį atlikėją bei grupę, o įspūdingiausio pasirodymo tikimės iš italų nihilistinės popmuzikos dievų „Spiritual Front“, kurie garsūs uždegančia kūryba ir provokuojančiais šou,“ – pasakojo festivalio koordinatorė Jurgita Nagrockytė.

Italų nihilist suicide pop kavalieriai „Spiritual Front“, kurių aistringa muzika įtraukia ir tango akordus, taps antrosios festivalio dienos kulminacija. Tą patį vakarą pasirodys slovakų gotikinio roko žvaigždės „The Last Days of Jesus“, bei solidi Lenkijos scenos gotikinio-industrinio metalo grupė „Desdemona“. Klausytojų taip pat laukia lietuvių kolektyvo „Saprophytes“ sugrįžimas, bei žavi latvių alternatyvaus roko dainininkė Vic Anselmo su grupe.

„Kunigunda Lunaria“ pabaigtuvės gegužės 6 dieną, sekmadienį persikels į sostinės klubą „New Style“, neseniai atvėrusį duris vaiduokliškose Koncertų ir sporto rūmų patalpose. Čia festivalio finalą pasitiks ekstravagantiški svečiai iš Japonijos – „Gothika“ bei skandalingi undegroundo senbuviai „Strangers in Avalon“ su visiškai nauja juodojo cirko programa. Kartu su jais koncertuos ir jaunos, didelių vilčių teikiančios Lietuvos muzikinių požemių grupės „Svefn-G-Englar“ ir „Comedia d'el Arte“.

Šokiai – iki aušros

Po kiekvienos dienos koncertinės programos festivalio vairą perims didžėjų komandos. Vakarėlio šėlsmu iki paryčių be sustojimo rūpinsis rimtos merginų didžėjių pajėgos, o taip pat šokių aikštelės valdovai iš Lietuvos, Estijos, Lenkijos, Prancūzijos. Pirmoji festivalio naktis bus atiduota dailiosios lyties atstovėms - iki paryčių festivalio publiką šokdins trys DJ merginos!

Kiekvieną festivalio dieną laukia ir speciali kino programa, kurioje – reti ir įdomūs keistojo kino pavyzdžiai, siaubo mistika, emocinga erotika ir eksperimentinė animacija. Renginio klube dalyviai ras ir specialų meniu, galės paskanauti ypatingo šių metų "Kunigunda Lunaria" kokteilio, apsilankyti žalia spalva švytinčiame "999 bare".

Vizitas pas Vilniaus vaiduoklius

Vienu pagrindinių festivalio tikslu "Kunigunda Lunaria" rengėjai laiko šventės dalyvių ir svečių pažintį su sostinės paveldu ir savita istorine dvasia. Todėl festivalis kasmet rengiamas vis kitose, neįprastose vietose. Per visą "Kunigunda Lunaria" istoriją pasirodymai vyko sostinės Dailės akademijoje, apleistame "Vaidilos" teatre ar H. Raduškevičiaus rūmuose prie Žaliojo tilto.

Šį kartą dvi pirmąsias dienas festivalis vyks monumentaliose industrinėse erdvėse – autentiškos pirmosios Vilniaus elektrinės, veikusios nuo 1903 iki 2003 metų, garo katilų ir kitose salėse. Dabar elektrinėje įsikūręs Energetikos muziejus.

Ekskursijos dalyviai susipažins su kitomis mažiau žinomomis, mitinių legendų lydimomis vietomis. Tarp jų – Vilniaus siena ir Medininkų vartai, saugantys vyskupo Taboro istoriją, velnių ir raganų subatvakarius menanti Bastėja, žaibo nutrenktas ponas Bekiu Vilniaus Universiteto Botanikos sode, Pinčiuko reikalai Katedroje, žiaurių viduramžių bausmių liudininkė Vilniaus rotušė, Vilniaus geto vaiduokliai ir kitos mistinės vietos, neabejotinai susijusios su tikrais įvykiais.

Trys dienos ir naktys įspūdžių

Renginio erdvė bus dekoruota įspūdingomis šviesos instaliacijomis ir vaizdo projekcijomis. Vienas žymiausių apšvietėjų - Norvydas Birulis "Geltonasis lagaminėlis" jau savaitę negali užmigti, ieškodamas fantastiškiausių šviesos žaismo sprendimų. Beveik visi atlikėjai ir didžėjai scenose taip pat pasirodys su įtaigiomis video programomis.

„Kunigunda Lunaria“ yra unikalus miesto reiškinys, tris pirmo gegužės savaitgalio dienas ir naktis paverčiantis neužmirštamu šėlsmu. Ir visai nesvarbu, kokiam muzikos stiliui prijauti ir kaip giliai domiesi alternatyviąja kultūra – tai yra nuostabi proga labai gerai praleisti laiką įsimintinoje aplinkoje – juk "Kunigunda" būna tik kartą metuose ir niekada nesikartoja,“ – pripažįsta Jurgita.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją