Beveik 3 valandas trukusio koncerto metu publika nenorėjo taip ilgai lauktų muzikantų paleisti nuo scenos, todėl kartu dainavo J. Ševčiuko atliekamas dainas ir energingai reaguodavo į kiekvieną dainininko ištartą frazę.

Draugiškai bendraudamas su publika atlikėjas neapsiėjo ir be politinių pastebėjimų. Nors atlikėjas neslėpė, kad grupės atliekamos dainos skirtos mylimai Rusijai, nepasikuklino ir konstatavo, kad ir joje „mėšlo pakanka“.

Dėstydamas mintis apie prieš kelis mėnesius plačiai nuskambėjusią iš Talino centro į karių kapines perkelto Bronzinio kario istoriją, J. Ševčiukas savo priekaištus skyrė latviams, o ne estams. Dainininko priekaištų susilaukė ir Europos parlamentas.

Vienas „DDT“ gerbėjų vilnietis Turmantas džiaugėsi ne tik atėjęs į koncertą, bet ir fantastiškai nustebintas – koncerto metu grupės lyderis J. Ševčiukas ištvermingiausiems, pirmosiose eilėse prie scenos išsirikiavusiems gerbėjams padovanojo organizatorių parūpintą gitarą, ant kurios po koncerto pasirašė visi muzikantai.

Nepaisant visų pareiškimų, koncerto pabaigoje „DDT“ savo gerbėjams pateikė dar vieną staigmeną – kelias valandas prieš koncertą grupės vaizdo režisieriaus susuktas filmukas apie Vilnių nustebino ir pamalonino ne tik jų muzikos gerbėjus.

Sostinėje koncertavusios kultinės roko grupės pasiklausyti atėjo ir ilgametis „Rojaus tūzų“ vokalistas Povilas Meškėla, dainininkas Aleksandras Makejevas, „Eurovizijos“ išgarsinta „4Fun“ vokalistė Julija Ritčik.

Koncerto pabaigoje „DDT“ lyderis J. Ševčiukas garsiai padėkojo koncerto rengėjams, po 11 metų pertraukos į Lietuvą atvežusiems rusų roko legendą. Pasak organizatorių, grupė koncertu liko ypatingai patenkinta.

„Grupės nariai stebėjosi ypatingai gera Ševčiuko nuotaika, pagyromis Vilniui ir organizatoriams. Tokių atsiliepimų patys muzikantai nebuvo girdėję kokius 5 metus“, - pasakojo „RS Baltic“ direktorius Arnas Urbanavičius. Po koncerto grupė patraukė į restoraną „Obuolio respublika“, kuriame vakarieniaudami iki paryčių dalijosi įspūdžiais iš koncerto.

Ketvirtadienį po pietų „DDT“ išvyks į Kaliningrade vykstantį festivalį, po kurio trauks į Izraelį, dar vėliau ketina aplankyti Jungtines Amerikos Valstijas ir Kanadą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją