„Pašlovinsime tą kūrinį, kuris iš tikrųjų yra kultinis“, - pristatydama būsimą roko operą kalbėjo projekto vadovė Nijolė Ruzgienė, pastebėjusi, kad roko opera yra ta pati, keičiasi tik nemarią meilę įkūnijantys veidai.

Prieš porą metų pagrindinius vaidmenis šioje roko operoje atlikę dainininkai Marijonas Mikutavičius ir Erica Jennings šiuo metu jau yra laimingai vedę, tad N. Ruzgienė pasvarstė, kad taip nutikti gali ir būsimos premjeros herojams.

„Tai pirmas kartas, kai bandau savo jėgas miuzikle – tai toks žanras, kur tu gali maksimaliai išnaudoti viską, ką tu turi. Aišku, malonu prisiliesti ir prie legendos. Tema taip pat artima“, - apie savo vaidmenį kalbėjo I. Jankauskaitė.

Džuljetos vaidmenį atliksianti aktorė tikino, kad šis vaidmuo jai labai svarbus. Ne mažiau jis reikšmingas ir naujajam Romeo. „Aš niekada nebūsiu toks, kaip Marijonas Mikutavičius ar kaip kiti buvę Romeo. Būsiu kažkoks kitoks, bet pasiūlymas man svarbus ir vėl keičiantis mano gyvenimą. Čia jungiasi keli žanrai: teatras, šokiai, dainavimas. Gali visapusiškai atsiskleisti“, - teigė Mantas.

Kompozitorius Kęstutis Antanėlis pasidžiaugė, kad „bandymas naujai prikelti šitą kūrinį bus naudingas ne tik aktoriams, bet ir žiūrovams. Tai bus pamoka visiems tiems, kurie vis dar dainuoja pagal fonogramą“.

Poetas Sigitas Geda pabrėžė, kad didžiausi projekto nuopelnai priklauso, visų pirma, meilės istorijos sumanytojui Viljemui Šekspyrui, po jo – muzikos autoriui kompozitoriui K. Antanėliui, o trečiuoju smuiku griežia pats poetas, poemos „Romeo ir Džuljeta“ motyvais sukūręs libretą.

„Tai nėra ta rožinė burbulinė meilė, kuri skraidžioja ir sproginėja. Tai šių dienų ryšys, aktualija, kai žmogus auga svetimoje terpėje, kaip su ja susipažįsta, kaip myli“, - mintimis dalijosi I. Jankauskaitė patikinusi, kad tarp aktorės scenoje atliekamų vaidmenų ir jos asmeninio gyvenimo nėra nieko bendro.

Pirmąjį spalio šeštadienį įvyksiantis spektaklis skiriamas 6 tūkst. Vilniaus miesto pedagogų Tarptautinės mokytojų dienos proga. Sekmadienio pavakarę spektaklis bus dar kartą pakartotas. Nuo premjerinio jis skirsis tuo, kad Pario vaidmenį (Darius Meškauskas – DELFI) atliks roko operos režisierius Aidas Giniotis.

Režisieriaus Eimunto Nekrošiaus sustyguota lietuviškos roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje“ premjera 1982 metais įvyko Vilniaus jaunimo teatre. Legendinius įsimylėjėlius šioje meilės ir neapykantos istorijoje vaidino trys aktorių poros: Janina Matekonytė su Vytautu Taukinaičiu, Kristina Kazlauskaitė su Sauliumi Bareikiu ir Violeta Podolskaitė su Kostu Smoriginu.

Po šešerių metų lietuviškoji roko opera, pastatyta JAV anglų kalba, buvo pirmasis didelės formos muzikos kūrinys atliktas užsienyje. 1996 metais „Meilė ir mirtis Veronoje“ dar kartą atgimė festivalyje LIFE. Pastarojoje spektaklio versijoje pagrindinius įsimylėjėlių vaidmenis atliko Brigita Bublytė su Česlovu Gabaliu ir Aušra Prūselytė su Povilu Meškėla.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją