Įspūdingą renginį vedė žodžio kišenėje neieškanti hiphopo muzikos žvaigždė Snoop Doggas.

Šiemet daugiausiai apdovanojimų susišluoti ketinęs Justinas Timberlake`as negavo nė vienos statulėlės.

Pirmieji įspūdingą pasirodymą ant MTV EMA 2007 scenos surengė "Foo Fighters", itin spalvingai pasirodė Mika, Avril Lavigne, "My Chemical Romance".

Miunchene raudonu kilimu žygiavo ir lietuviai - grupė "Skamp" ir Jurga Šeduikytė. Lietuvos muzikantai drauge su latviais ir estais konkuravo Geriausios Baltijos šalių grupės nominacijoje. Geriausia Baltijos šalių atlikėja tapo Jurga.

MTV statulėles namo vežasi:

Metų albumo kategorijoje - Nelly Furtado „Loose“.

Geriausia tarptautinė grupė - „Tokio Hotel“.

Kategorijos "Artist`s choise" laimėtojus rinko muzikantai bei muzikologai. Šįkart statulėlė atiteko Amy Winehouse.

Labiausiai „įstringanti“ daina (Most addictive track) - Avril Lavigne „Girlfriend“. Laimėtojai apdovanojimą įteikė F-1 žvaigždė Lewisas Hamiltonas.

Metų vaizdo klipo (Video Star) apdovanojimą grupei "Justice" už dainos „Dance“ ekranizaciją įteikė Kelly Rowland ir Dave`as Gahanas.

Metų roko (Rock Out) kategorijoje apdovanojimą "nuskynė" „30 Seconds To Mars“.

Metų grupės kategorijoje -„Linkin Park“.

Keliančių muziką į aukštesnį lygį (Ultimate Urban) kategorijoje nepralenkiama buvo Rihanna.

Geriausias „gyvas“ atlikėjas/grupė (Headliner) - „Muse“.

Geriausia Baltijos šalių atlikėjo/grupės statulėlė keliauja į Lietuvą. Šioje kategorijoje laimėjo ir kaimynams nosį nušluostė Jurga Šeduikytė.

Metų atlikėja tapo Avril Lavigne.

"Free your mind" apdovanojimas už nuopelnus kovojant prieš smurtą tarp jaunimo atiteko penkiolikmečiui Anton Abele.

Šiais metais kategorijų sąrašą papildžiusioje Naujų Europos garsų kategorijoje tarpusavyje varžėsi 18 Europos grupių. Po balsavimų internete ir renginio metu, į šią statulėlę liko tik trys pretendentai – estai „Bedwetters“, turkai „Yakup“ ir rumunai „Firma“. Vis tik balsai lėmė, jog apdovanojimas iškeliavo į Estiją. Laimėtojams taip pat atiteko garbė užbaigti MTV Europos muzikos apdovanojimus savo pasirodymu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją