Iki šiol paskutinis „Anties“ kūrinys „Lietuvos valstybė“ 1990 metais buvo išleistas plokštelėje „Roko maršas per Lietuvą '89“. Po tokios ilgos pertraukos „Anties“ sugrįžimas šiemet su nauju kūriniu „Mes rimti!“ yra precedento neturintis atvejis Lietuvos muzikos istorijoje.

Komentuodamas sugrįžimą „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas sakė, kad grupė tam subrendo, todėl dainos gimė natūraliai. „Naujos dainos tiesiog atsirado kaip miške grybai“, - sakė grupės lyderis Algirdas Kaušpėdas.

Mintis atgaivinti „Antį“ muzikantams gimė praėjusių metų gruodį, nusprendus įkurti savo repeticijų ir įrašų studiją.

Naująjį savo albumą „Ančių dainos“ grupė trimis koncertais gruodžio 16, 17, 18 dienomis pristatys Vilniuje „Forum Palace“ rūmuose.

Naująjį vienos garsiausių visų laikų Lietuvos grupių albumą „Ančių dainos“ išleis muzikos agentūra M.P.3, kuri per šešerius savo veiklos metus dirbo su koncertiniais ir leidybiniais Jurgos, „LT United“, Andriaus Mamontovo, „Skamp“, „Lemon Joy“, latvių grupės „The Hobos“ ir vengrų grupės „Amber Smith“ projektais.

„Atstovaujame skoningai ir profesionaliai muzikai, šiais kriterijais pagrįstas ir bendradrabiavimas su „Antimi“, kurios naujų dainų pasirodymo laukiame su nekantrumu“, sakė M.P.3 kompanijos vadovas Vaidas Stackevičius. „Džiugu pasidalinti žinia, kad viena svarbiausių visų laikų Lietuvos grupių vėl prabyla į klausytojus“.

Gyva legenda tapusi grupė „Antis“ buvo suburta architektų vakarėliui ir pirmą savo koncertą sugrojo 1984 metų gruodžio pabaigoje. Nutarusi ir toliau tęsti savo veiklą grupė greitai tapo svarbiu reiškiniu ne tik Lietuvos roko, bet ir valstybės atgimimo istorijoje. Po festivalio „Lituanica '86“ ir filmo „Kažkas atsitiko“ „Anties“ vardas buvo įrašytas tarp populiariausių ir įtakingiausių visų laikų Lietuvos grupių. Muzikantai išpopuliarėjo SSRS teritorijoje, koncertavo Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Austrijoje, JAV.

„Anties“ hitai „Kažkas atsitiko“, „Alyvos“, „Zombiai“, „Pokštas“, „Ko tu stovi?“ ir daugybė kitų yra ryškiai įrašyti į lietuviškos muzikos metraštį. Aktualiais tekstais pasižyminti grupė savo dainose pašiepė sovietinį režimą, biurokratiją, miesčioniškumą. Šias idėjas pabrėžė teatralizuoti koncertai ir grupės lyderio Algirdo Kaušpėdo monstriškas įvaizdis. Savo muzikoje „Antis“ sujungė naujosios bangos energiją ir kritiškumą su džiazroko muzikinėmis idėjomis.

Pabaigusi aktyvią muzikinę veiklą 1990 metais, „Antis“ kelis kartus trumpam buvo sugrįžusi, tačiau naujų dainų neįrašė. 1996 metų liepos-rugpjūčio mėnesiais festivalyje „Roko maršas per Lietuvą '96“ Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje pasirodė jungtinis „Anties“ orkestras. 2003 metų spalio-gruodžio mėnesiais „Antis“ surengė koncertus „Forum Palace“ rūmuose, LNK studijoje bei Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose, kurių metu pristatė savo antologiją.

2003 metų gruodžio 12 dienos „Anties“ pasirodymo Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose įrašas po pusantrų metų buvo išleistas DVD plokštelėje „Gyva“, kurią grupė pristatė 2005 metų gegužės mėnesį vieninteliu trumpu pasirodymu Vilniuje. Tai buvo paskutinis viešas „Anties“ pasirodymas scenoje iki šių metų, kai grupė paskelbė apie savo planus išleisti naujų dainų albumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją