Pasak Sauliaus Urbonavičiaus-Samo, grandiozinio koncerto „Bix XX“ metu atgims geriausios ir žinomiausios jų dainos, specialiai bus gaminamos originalios dekoracijos.

4 valandų šou sudarys dvi dalys. Pirmojoje dalyje įvairios Lietuvos grupės bei dainininkai savaip atliks po vieną ar kelias „Bix“ dainas, antroji dalis bus skirta patiems „Bix“.

Šiam pasirodymui grupė su keliais kviestiniais muzikantais ruošia 20 geriausių „gabalų“.

Koncerte žadamos ir staigmenos. Sauliaus Urbonavičiaus teigimu, susirinkusieji išgirs ir dar niekur neskambėjusių dainų.

Jubiliejinis grupės koncertas bus filmuojamas, o vėliau išleistas DVD formatu.

„Jau seniai norėjome išleisti live albumą, nes grupė „Bix“ yra stipriausia ant scenos. Be to, bėgant laikui dainos buvo nugludintos ir įgavo visai kitą skambesį. Manau, kad šis šou įkvėps ir apšvies supilkėjusią ir suvienodėjusią, tik ant svetimų hitų besilaikančią lietuvišką muziką. Gruodžio 8-ąją Vilniuje bus tikrai didelis „bum“!“ - įsitikinęs Samas.

Na, o iki koncerto grupės gerbėjams bei DELFI skaitytojams „Bix“ dovanos savo turtingą muzikos, nuotraukų bei vaizdo klipų archyvą.

Grupė „Bix“ susikūrė 1987 metais. Ją sudarė Saulius Urbonavičius-Samas (vokalas, gitara), Gintautas Gascevičius (mušamieji), Aurimas Povilaitis (perkusija), Mindaugas Špokauskas (klavišiniai), Haroldas Jankauskas (saksofonas), Arūnas Klevinskas (trombonas).

Organizuota Šiaulių dailės ir muzikos studentų grupė grojo energingą post punk roką su ska, Lotynų Amerikos muzikos ir funky elementais. Sauliaus „Samo“ Urbonavičiaus tekstuose išjuokiamas provincialumas, socialinis ir nacionalinis ribotumas, apdainuojama „miesto romantika“.

Grupė per savo gyvavimo laikotarpį išleido 7 albumus. Šiuo metu yra ruošiamasi išleisti visą trilogiją: du rinkinius su geriausiomis grupės dainomis bei koncerto live versiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją