Kartu su mama iš Rygos į Vilnių atvykusi smuikininkė apsistojo garsenybių pamėgtame viešbutyje „Radisson SAS Astorija“, tačiau jame neužsibuvo. Antradienio popietę sostinės senamiestyje praleidusi smuikininkė susižavėjo šalia Rotušės stovinčia eglute ir Kalėdų laukiančiu Vilniumi, o su ja bendravusieji buvo nustebinti atlikėjos nuoširdumo ir paprastumo.

Prabangiu „Audi“ limuzinu į „Utenos pramogų areną“ atvykusi viena gražiausių pasaulio moterų ne kartą tituluota smuikininkė tiek scenoje, tiek nuo jos nulipusi atrodė romantiškai svajinga ir nerūpestingai energinga.

Spalvingos vaizdo instaliacijos skleidėsi temperamentingai atliekamų garsų fone. Koncerto metu smuikininkė klausytojus lepino atpalaiduojančiais chill out ir veržlios electric muzikos kokteiliais.

Dešimčių muzikos instrumentų žaidimas garsais po kiekvieno kūrinio sukeldavo audringų ovacijų bangą. Po kelias minutes koncerto pabaigoje trukusių aplodismentų publika vis dėlto išsikvietė į sceną veržliam bisui įspūdingais pasirodymais visame pasaulyje išgarsėjusią smuikininkę.

Milijoniniais tiražais savo albumus visame pasaulyje parduodanti atlikėja šiltai, tačiau santūriai bendravo su sostinės publika ir koncerto pabaigoje pasidžiaugė turėdama galimybę vėl groti Vilniuje.

Didžioji dalis V. Mae kūrybos yra klasika. Koncertų metu ji atlieka rusų kompozitoriaus Pyotro Tchaikovsky‘o, vokiečio Ludwigo van Beethoveno, italo Niccolo Paganini, lenko Henryko Wieniawski‘o, ispano Pablo de Sarasate‘o ir kitų garsiausių pasaulio muzikų kūrinius.

Kita temperamentingosios atlikėjos kūrybos dalis – šiuolaikinių pop stiliaus kūrinių interpretacijos, kuriose gausu roko, disko, acid jazz ir flamenko stiliaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją