Tik vėl salę apgaubus tamsai, su šviesos blyksniais ir dūmų kamuoliais po 17 metų pertraukos didžiojoje scenoje išvydome grupę „Antis“.

Koncerto pradžioje „Forum Palace“ salė nebuvo sausakimša, o pirmosios dainos buvo palydėtos tik kukliais plojimais. Padėtį ištaisė daina „Mes rimti“, kuri debiutavo prieš gerą mėnesį - publika sukruto, ėmė kartu dainuoti.

Susirinkusieji dar labiau įsidrąsino, suskambėjus pirmiesiems žinomų dainų akordams. Kartu su jais energija liejo ir A.Kaušpėdas.

Koncertą pradėjęs juodu kostiumu, nusagstytu blizgančiais ordinais ir ant rankų žibančiais „deimantiniais“ žiedais, jam įpusėjus A.Kaušpėdas sceninius drabužius pakeitė baltu, blizgančiais ornamentais išmargintu švarku. Bet ir jis po keleto dainų tapo scenoje stovėjusio manekeno puošmena. Kaip atlikėjas pareiškė - taip jam bus lengviau judėti.

Poilsio sekundėms scenoje buvo įtaisyta sofa „paauksuotais“ kraštais, ant kurios prisėdęs A.Kaušpėdas raudonu rankšluosčiu šluostėsi prakaitą ir gėrė šampaną. Nors dar prieš sugrįžimą jis užsiminė, kad vėl sugrįžti į sceną nėra lengva fiziškai, atlikėjas neprarado energijos viso koncerto metu, o jam baigiantis dalino visiems ją iki valios.

Kaip visada, A.Kaušpėdas nepamiršo dailiosios lyties atstovių. Dainą „Pokštas“ jis skyrė visoms gražuolėms, o kiek vėliau susirinkusias moteris pasveikino su artėjančiomis šventėmis ir į salę iš geležinio kibiriuko išpylė plastmasinių raudonų gvazdikų žiedus.

Publikoje buvo galima išvysti ne tik artimiausius A.Kaušpėdo žmones – žmoną Viliją, dukterėčią Liepą Kiauleikytę, bet ir Stasį Povilaitį, Saulių Urbonavičių-Samą, krepšinio trenerį Joną Kazlauską ar dizainerį Juozą Statkevičių.

Atsisveikinusi su publika, grupė dar kartą sugrįžo ir didžiausius gerbėjus palepino dar trimis dainomis: kultine daina „Alyvos“ bei naujojo albumo „Ančių dainos“ kūriniais „Buržujus“ bei „Girtuoklis“.

Nors grupės sugrįžimo koncerto negalima vadinti anšlaginiu, o susirinkusios publikos reakcijos bylojo, kad daugeliui mieliausios senos dainos, „Antis“ sugrįžo pasikeitusi ir visų teismui atiduoda savo naująją kūrybą – „Ančių dainas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją