„Šiek tiek baisu, nes tai – labai atsakingas dalykas. Nebesi muzikinė viltis. Esi kažką padaręs ir tave vertina“, – savo jausmus atskleidė jaunoji atlikėja.

Paklausta, kodėl pasirinko tokį neįprastą pavadinimą albumui, Alina juokavo: „Sako, kad Australijoje gyvenantys šunys Dingo kaukia tarsi dainuotų. Kažkuria prasme aš irgi kaukiu. Ir toks dviprasmiškas pavadinimas, jeigu parašysi „Laukinis šuo dingo“.

Skambės ne tik pianinas

A. Orlovai nebuvo sunku atrinkti dainas albumui, nes į jį pateko beveik visa dviejų metų dainininkės kūryba. Jame bus galima rasti jau susilaukusių atgarsio kūrinių „Ramuma“, „Lijo“, „Mėnulis“, „Vasaris (Betoninės kaladėlės)“, kuriuos buvo galima išgirsti koncertuose ar internete.

„Pravda naujokų apdovanojimuose“ jos kūrinys „Nesvarbu“ tapo 2006 metų geriausia daina.

Klausytojų teismui taip pat suskambės ir visai naujos dainos, kurios skirsis nuo ankstesniųjų. Pasak atlikėjos, jos skamba ne taip monotoniškai, naudojama daugiau instrumentų.

„Norėjau padaryti kažką kitaip ir manau, kad man pavyko,“ – kalbėjo ji.

Iki šiol dažniausiai A. Orlova dainuodavo grodama pianinu, kartais jai kas nors akompanuodavo. Albumo „Laukinis šuo Dingo“ skirtingose dainose bus galima išgirsti akordeono, perkusijos, bandžos, styginių garsus, tačiau pianinas išliks pagrindu.

„Naujų dainų tematika panaši, tiesiog joms galima pritaikyti daugiau skirtingų instrumentų. Ne toks jau didelis laiko tarpas praėjo ir vis tiek nuo savęs niekada nepabėgsi,“ – šypsojosi ji.

Emocinga muzika jaučiantiems

Po aštuonis mėnesius trukusio albumo kūrybos proceso A. Orlovą kamuoja daugeliui būdingos darbo pabaigos abejonės, ar viskas buvo padaryta gerai.

„Atsiklausai dainų, jos tavyje įauga, kad net nebegali objektyviai jų vertinti. Šiaip aš esu patenkinta, bent žinau, kad yra kitaip nei Lietuvoje grojama“, - komentavo Alina, per daug nesijaudinanti, ar albumas bus perkamas.

Atlikėja įsitikinusi, kad jos muziką labiau klauso jaunoji karta – nuo 13 iki 25 metų žmonės, tačiau netrūksta ir vyresnių: „Nėra nieko, kas galėtų juos išgąsdinti. Tai - emocinga muzika, o kadangi žmonės yra jaučiantys... Ir jeigu jie kažką suranda mano dainose, nesvarbu, koks yra jų amžius“.

Naująjį albumą A. Orlova sausio 22 d. pristatys Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje, o sausio 30 d. – Kauno dramos teatre.

Antram etapui reikia įkvėpimo

Daugiausiai dainų Alina sukūrė Visagine, gyvendama tėvų namuose ir dar besimokydama mokykloje. 2007 metais persikrausčiusi į Vilnių ji kuria mažiau, nors gyvenimas sostinėje, pasak jos, tapo ne toks ramus.

„Naujoms dainoms reikia stimulo, įkvėpimo, bet aš nesijaudinu, nes dabar įrašinėjome šį albumą. Tas, kas turi ateiti, ateis savo laiku. Tai – nesuvokiami dalykai, dėl kurių nereikėtų jaudintis,“ – kalbėjo šiuo metu naujų dainų nekurianti mergina.

Dainininkė įsitikinusi, kad naująjį albumą reikia daryti kitaip, galbūt su kitais atlikėjais, kurie ne tik padėtų įrašyti dainas, bet ir kartu jas kurtų: „Kitas etapas bus kažkoks toks, o šitą pavadinčiau pirmuoju“. Dažnai Aliną galima sutikti Aleksandro Pogrebnojaus draugijoje, dizaineris dalyvavo ir albumo viršelio fotosesijoje, tačiau atlikėja tikina, kad jis nekuria jos stiliaus, tik retkarčiais gelbsti patarimais.

„Mes geri bičiuliai, jam patinka mano muzika. Stilių aš pati sau kuriu, nors jis niekuo nepasižymi. Suknelių iš Aleksandro irgi negaunu. Ką nešioju – viskas iš dėvėtų drabužių parduotuvių,“ – šypsojosi ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją