Aštuoniolikta, kaip ir pernai, „Pravda Naujokų apdovanojimų 2007" nominacija buvo skirta labiausiai 2007 m. su naujais dalykais dirbusiam asmeniui. Šįkart „Pravda“ nusprendė už tai įvertinti „Ore Grotuvo“ sumanytoją ir daugelio jaunų grupių koncertų organizatorių Joną Oškinį. Jis tapo Naujokų tėvo laureatu.

Dar vienas specialus ir netikėtas apdovanojimas – už pirmą kokybišką menininko išsišokimą politikoje, išreiškiant savo pilietinę poziciją. ŠMC scenoje netrukus buvo pakviesta dainininkė Jurga Šeduikytė ir pasveikinta už tai, kad drąsiai sako tiesą.

Nominacijoje „Geriausias naujokas Lietuvos muzikoje“ šįkart triumfavo teatrą scenoje kuriantys muzikantai – aktoriai „Suicide DJs“. Vienas idėjinių jų vadų Vidas Bareikis penktadienio vakarą džiaugėsi du kartus – už geriausias naujoves Lietuvos teatre apdovanotas festivalis „Teatro fantomas“, kuriame Vidas išliejo ne vieną prakaito lašą. Geriausia nauja pora tapo Lietuvos vyrų rinktinė ir treneris Ramūnas Butautas, o statulėlė už geriausią naują frazę greičiausiai iškeliaus už Atlanto. Šios nominacijos laureatu tapo Linas Kleiza, „bronzinėse“ sutiktuvėse leptelėjęs „Mes asmeniškai negeriam“.

„Teatro fantomas“ – ne vienintelis „Pravdos“ skaitytojų laurų už veiklą 2007-aisiais nusipelnęs festivalis. Geriausiu naujoku šalies kine tapo metus vyksiantis „Gala“ kino festivalis. Na, ir, žinoma, Metų naujoku tapo pirmasis tikras roko festivalis su palapinėmis ir diskotekomis „Be2Gether“.

Daugiausiai švilpimų ir ovacijų susilaukė ant scenos užlipęs Mantas Petruškevičius, tapęs laureatu už gandą, kad jis pats adosi kojines. Gavęs apdovanojimą jis iš laimės pasižadėjo, jo žodžiais tariant, „ekskliuzyviai“ suadyti kokiai nors žvaigždei kojines.

Kad apdovanojimų būtų dar labiau pašėlusi, „Pravdos Naujokų apdovanojimuose 2007" publiką kaitino inde grupė „Sweetness Theory" iš Kauno, „Flamingo“ ir „Suicide DJs".

O po siautulingos ceremonijos „Pravda“ visus sukvietė į klubą „Gravity“, kur savo džiaugsmus laistė ir liūdesį plovė visi laimėjusieji ar tik nominuotieji. Susirinkusieji čia labiausiai laukė pirmą kartą gyvai grojančių „Happyendless“ pasirodymo, kuris tapo puikia vakaro kulminacija. Padarę ypatingą įspūdį publikai, jie buvo iškviesti du kartus sugroti dainą „Power Forever“. „Gravity“ jiems talkino DJ Saulty bei V1D1S.

„Pravda Naujokų apdovanojimų 2007“ laureatai:

Geriausias naujas tinklapis - www.g-taskas.lt

Geriausia nauja persona – „Emo (Egocentriškas savižudis)“

Geriausia nauja frazė – „Mes asmeniškai negeriam“

Geriausias naujokas teatre – „Teatro fantomas“

Geriausia nauja vieta – „Coffee Inn“

Geriausias naujas daiktas – Neplastikinis maišelis

Geriausias naujokas kine - „Gala“ kino festivalis

Geriausias naujas „trendas“ – „Gyventi kaime, bet on-line“

Geriausia nauja pora - R. Butautas ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė

Geriausias naujas gandas - Petruškevičius pats adosi kojines

Geriausias naujokas šiuolaikiniame mene - „Vilnius - Europos kultūros sostinė“ renginiai

Geriausia nauja iniciatyva - Gatvės muzikos diena

Geriausias sugrįžimas iš naujo – „Antis“

Geriausias naujokas užsienio muzikoje - Mika

Metų naujokas – „Be2gether“

Geriausia lietuviško naujoko daina – „Happyendless“ daina „Power Forever“

Geriausias naujokas Lietuvos muzikoje – „Suicide DJs“

Metų naujokų tėvas - Jonas Oškinis

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją