Bilietais į „Linkin Park“ koncertą bus pradėta prekiauti kitą pirmadienį, balandžio 28 d. 10 val. ryto. Tik tą dieną bilietai kainuos nuo 100 litų. Vėliau bilietai kainuos 120 – 160 litų.

Nuo susikūrimo 1996 m. grupė „Linkin Park“ iš viso pardavė daugiau nei 50 mln. albumų ir pelnė du prestižinius „Grammy“ apdovanojimus, rašoma koncertą organizuojančių „Seven Live“ pranešime spaudai.

2000 metais išleistą debiutinį „Linkin Park“ albumą „Hybrid Theory“ autoritetingas muzikos žurnalas „Rolling Stones“ paskelbė vienu įtakingiausiu naujojo šimtmečio įrašu, sėkmingai apjungusiu metal ir hip-hop muzikos žanrus. Didžiausiu šio albumo hitu tapusi daina „Crawling“ grupei pelnė pirmąją „Grammy“ statulėlę.

2003 m. išleistas antrasis albumas „Meteora“ įrodė, kad „Linkin Park“ vaikinai nenusiteikę užmigti ant laurų. Kolektyvas, kuriame groja šeši muzikantai, nuo pat savo gyvavimo sėkmingai ieškojo naujų kūrybos skambesio elementų. Milžiniškos sėkmės sulaukusių dainų „Somewhere I Belong“ ir „Breaking The Habit“ dėka albumas kaip tikras meteoritas šovė į perkamiausių muzikos albumų sąrašų viršūnes. Vien per pirmas septynias dienas šį įrašą amerikiečiai išpirko įspūdingu 800 tūkst. kopijų tiražu.

2006 metais „Linkin Park“ atvertė dar vieną naują puslapį savo karjeroje ir laimėjo antrą „Grammy“ apdovanojimą. Juo buvo įvertina vienu sėkmingiausių pastarųjų metų bendradarbiavimu vadinamas roko grupės ir repo muzikos atstovo Jay-Z bendras darbas „Numb / Encore“.

Tais pačiais metais grupė pradėjo savo naujausio studijinio albumo „Minutes To Midnight“ įrašus. Kartu su „Linkin Park“ muzikantais studijoje dirbo vienas žymiausių roko muzikos prodiuserių Rick Rubin, anksčiau kuravęs AC/DC, U2 ir „Red Hot Chilli Peppers“ albumus.

Vos išleistas „Linkin Park“ albumas „Minutes To Midnight“ per savaitę buvo išgraibstytas 600 tūkst. tiražu ir debiutavo perkamiausių JAV albumų sąrašo viršūnėje. Šis įrašas mėgiamiausiu albumu taip pat tapo dar 15 pasaulio šalių, tarp jų D. Britanijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje.

Sėkmę pelnyti padėjo ir pirmasis albumo „Minutes To Midnight“ singlas – daina „What I‘ve Done“. Jis atnešė visą gausybę apdovanojimų. „American Music Awards“ ceremonijoje - „Linkin Park“ buvo paskelbta geriausia alternatyvaus roko muzikos grupe. Daugkartiniai „MTV Europe“ apdovanojimų laureatai 2007 metais buvo išrinkta „Geriausia grupe pasaulyje“.

Kritikai teigia, kad „Minutes To Midnight“ yra brandžiausias ir kol kas geriausias „Linkin Park“ darbas. Tai patvirtina ir grupės narys Mike Shinoda, teigiantis, kad kolektyvas nebijo eksperimentuoti. „Mes nebijome eksperimentuoti su naujais instrumentais ar dainavimo pobūdžiu. Pavyzdžiui, vienos dainos metu aš ir Chesteris grojame būgnais, nors iki šiol dažniausiai dainuodavome. Laimė, niekas mūsų kvailiojimų į albumą įdėti neleido“, - juokauja M. Shinoda.

„Linkin Park“ yra viena daugiausiai koncertuojančių grupių pasaulyje. Pernai grupė buvo pagrindine žvaigžde viename didžiausių roko festivalių Europoje – „Rock Am Ring“. Šių metų birželio 10 d. „Siemens“ arenoje Vilniuje koncertuosiantys „Linkin Park“ muzikantai žada groti ne tik gerai žinomus hitus ir pristatyti naujo albumo dainas, bet ir pristatyti iki šiol niekur neskelbtą savo kūrybą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją