Gegužės 15 d. Donata pakvies į savo albumo pristatymą muzikos ir kokteilių bare „L‘Amour“, kuris sutaps su trijų metų scenoje sukaktimi. Prieš tiek metų ji pirmą kartą pasirodė televizijoje. „Tai – pirmas iškeptas mano albumas, todėl per pristatymą visą valandą jį kepsime ir visus kviesime jo paragauti“, - intrigavo ji.

„Šis albumas man yra kaip garbės reikalas - nors tik dabar gavau galimybę jį išleisti, džiaugiuosi, nes susigulėjo repertuaras, o puse dainų – jau puikiai pažįstamos klausytojams. Tik trys iš jų nepasirodė viešumoje“, - šypsojosi ji.

Atspindės įvairiapusę asmenybę

Beveik visų dvylikos albume sudėtų dainų žodžius ir muziką kūrė pati Donata. „Jos viena nuo kitos beprotiškai skiriasi – tiek pačia aranžuote, tiek atlikimo būdu. Pagalvojau - aš moku būti visokia, kodėl albumas negalėtų toks būti? Kad žmogus moka būti ir linksmas, ir liūdnas, ir vaikiškas, ir moteriškas, manau, yra tiktai pliusas“, - svarstė ji.

Specialiai albumui buvo surengta fotosesija, kurios tikslas - atspindėtų kelis D. Virbilaitės asmenybės bruožus. „Viršelis bus spalvotas, ryškus, kaip ir aš, - juokėsi ji. - Tačiau keliose nuotraukose esu tokia, kokios žmonės manęs nėra matę – elegant, fatal lady“.

Savęs ieškojimai

Paklausta, ar šis albumas yra Lietuvos muzikos pasaulio debiutantės ieškojimai, D. Virbilaitė pritarė: „Iš dalies – taip“.

„Kelyje į žvaigždes“ man buvo natūraliai prilipdyta tam tikra etiketė, ne viską mes galėjome rinktis patys, kiek sudėtingiau buvo pristatyti save tikrą“, - karjeros pradžią prisiminė atlikėja.

Vis tik, Donata pripažįsta, kad žaismingumas, vaikiškumas buvo tie bruožai, kuriuos šis šou pabrėžė ir nesuklydo. „Aš dėl nieko nesirūpinu, nesinervuoju, gyvenu šia diena, man patinka taip, kaip yra, aš su visais bendrauju“, - tarsi patvirtindama, apibūdino save dainininkė.

Dar „KIŽ“ metu įrašiusi dainą „Minutė”, D. Virbilaitė iki šiol ją laikė, kaip pati sako, kamputyje ir tik dabar siūlo klausytojams pažvelgti į šį gyvenimo etapą.

Maištautojos etapas

Netrukus po realybės šou, anot Donatos, prasidėjo maištautojos, feministės laikotarpis. Tuo metu gimė dainos „Pasaulį valdo merginos“ bei „Blondinai“.

Iki šiol ji prisipažįsta neatsisakiusi kai kurių idėjų: „Iš dalies esu feministė. Ne ta prasme, kad man nereikia artimo žmogaus, bet pirmiausia dėmesį skiriu darbui. Be to, pagalvojus, moterys daugelyje sričių yra ignoruojamos. Kodėl taip turi būti?“.

Meilės dainos nevilioja

Paskutinės, į albumą patekusios dainos, „Romantika“ ir „Basta“ – tarsi pusiausvyra, viduriukas tarp linksmų dainelių, sukurtų „KIŽ“ ir moteriško maišto.

Vienintelė daina „Atleisk“, gimusi, kai trylikos metų atlikėją kamavo nelaimingi jausmai, skirta meilei. D. Virbilaitė prisipažįsta nemėgstanti apdainuoti šio jausmo, nes apie jį dainuoja visi, todėl kol kas renkasi dainas tiesiog apie gyvenimą.

Šiuo metu atlikėja turi apie 30 naujų dainų, kurios laukia savo eilės į muzikos pasaulį. Net 6 iš jų – anglų kalba. „Galvoju įrašyti gerą anglišką dainą, kuri, galbūt, būtų skirta kitų metų „Eurovizijos” konkursui“, - ateities planais dalinosi ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją