Stilius – su Islandijos akcentais

Sostinės Kalnų parke ant specialios scenai skirtos pakylos, kuri su atlikėju kartu keliaus į Belgradą, šviesų blykstės iš tolo nutvieskė manekeną, aprengtą J. Miliaus pasirodymui skirtais drabužiais, kurtais dailininkės, juvelyrės Eglės Babilaitės-Sitas.

Mėnulio šviesoje buvo pademonstruoti specialiai pasirodymui skirti žiedai ir diržo sagtis. „Galbūt susilauksiu neigiamos reakcijos.. Labai myliu Lietuvą, bet mano širdis – Islandijoje. Klajoklio tema ir visa koncepcija yra laike ir vietoje, todėl, galbūt, labai atitiko tą periodą, kur aš keliauju ir gyvenu“, - prisipažino dailininkė.

Pasak E. Babilaitės-Sitas, kuriant aksesuarus, specialiai buvo atsisakyta simbolių, būdingų roko atlikėjams, nes tai – jau įprasta daugelio akiai. „Aš pasirinkau ženklą - dėmę. Iš paukščio skrydžio skrendant, aš vis stebėdavau Islandijos lavas, juodos žemės dėmes sniego fone ir pagalvojau, kad jos galėtų būti juodas metalas ir juodi „Swarovski“ kristalai“, - kaip gimė idėja, pasakojo ji.

Ornamentai ant J. Miliaus marškinių, pasak kūrėjos, gimė įkvėpti gotikinės architektūros. Žiedai buvo kurti iš specialaus, lavos nugludinto akmens, kurį E. Babilaitė-Sitas parsivežė iš Islandijos. Jis buvo „įvilktas“ į juodintą sidabrą.

Paklaustas, ar neliks šios sceninio kostiumo detalės nepastebėtos, J. Milius pažadėjo mikrofoną laikyti taip arti, kad kameros užfiksuotų visus ant rankos esančius žiedus.

Tikslas – nustelbti pasirodančius prieš ir po

J. Miliaus mokytojas Povilas Meškėla akcentavo, kad pasirodymo tikslas – ne nustebinti balsu, kuris J. Miliui yra Dievo duotas, o nustelbti prieš jį ir po jo pasirodančius atlikėjus.

„Jeronimas dainuoja penktas – pozicija nelabai gera... Prieš jį – ukrainietė Ani Lorak, kurią proteguoja F. Kirkorovas. Mūsų tikslas, kad po jos išėjęs Jeronimas per 5-6 sekundes patrauktų dėmesį ir, dainuojant pirmojo stulpelio pabaigą, apie ukrainietę visi pamirštų. O kai pasibaigs daina ir išeis albanė – dar prisimintų jį“.

Kadangi scenoje atlikėjas pasirodys vienas, visas dėmesys bus kreipiamas į jį. Pirmojo pasirodymo dalyje, pasak režisieriaus Daliaus Abario, akcentas bus skiriamas veidui, akims ir aprangai. Antroji dalis - žvilgsniui į publiką, trečioji – atėjimui ant specialios, šviesas skleidžiančios, pakylos.

„Esmė yra ta, kad jis kreipiasi į mėnulį, eina į jį, mėnulyje ieško akių ir mėnulio paviršiuje (red. pastaba – ant specialios pakylos) baigia savo pasirodymą“, - aiškino D. Abaris. Užlipus ant pakylos, anot jo, taip pat pasirodys šalto rūko dūmas.

Savivaldybė skyrė 40 tūkst. litų

Nors kiek anksčiau J. Milius, nenorėdamas atskleisti tikslios sumos, kokią finansinę paramą suteiks Vilniaus savivaldybė, teigė, kad tiek, kiek jie paprašė, suklydo.

„Kol kas tų pinigų neturime, bet faktas, kad mes iš savivaldybės gauname 40 tūkst. litų. Mes tikrai neprašėme labai daug. Savivaldybė davė šiek tiek mažiau, bet tai yra tam tikras indėlis. Kažkaip bandysime suktis su tais pinigėliais, kuriuos turime“, - kalbėjo J. Milius.

Daugiau pristatymo akimirkų:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją