Į areną „Linkin Park“ juodu autobusiuku tamsintais langais atvyko pavėlavę. Anot organizatorių, pagrindiniai trys grupės nariai atskrido į Vilnių likus 5 min. iki koncerto. Čia jų jau porą valandų lūkuriavo laimingieji fanai, kurie gavo kvietimus susitikti su grupės nariais.

Po penkis gerbėjus „Linkin Park“ kvietė į specialiai tam skirtą vietą, dalino autografus, fotografavosi ir dovanojo bilietus į koncertą.

Apie 12 tūkst. žmonių tą vakarą sutalpinusioje „Siemens arenoje“ dar prieš koncertą sklandė puiki nuotaika – susirinkusieji šūksniais sveikino užkulisiuose esančius atlikėjus, plojo ir nekantravo išvysti savo numylėtinius.

Apšildyti Lietuvos publiką „Linkin Park“ pakvietė grupę "The Blackout" iš Didžiosios Britanijos, kuri jau po antros dainos sugebėjo išjudinti sausakimšą areną.

Vos scenoje pasirodžius „Linkin Park“ nariams, sėdimose vietose nerimavę gerbėjai atsistojo ir aplodismentais sveikino atlikėjus. Dauguma jų taip ir liko stovėti – šoko, mojavo kartu su visa minia, šėlo, o entuziastingiausi stengėsi prasibrauti kuo arčiau scenos bei pamatyti „dievukus“ iš arti.

Koncertą „Linkin Park“ pradėjo daina „One Step Closer", o vėliau vieną po kito dovanojo kūrinius iš naujausio savo studijinio albumo „Minutes To Midnight“.

Ne veltui vos išleistas, albumas per savaitę buvo išgraibstytas 600 tūkst. tiražu ir debiutavo perkamiausių JAV albumų sąrašo viršūnėje.

Šis įrašas populiariausiu albumu taip pat tapo dar penkiolikoje šalių, tarp jų - D. Britanijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje.

Vilniaus scenoje šalia šešių pagrindinių grupės narių pasirodė ir vienas mažylis - ausines užsidėjęs berniukas vaikščiojo po sceną, o su juo nuolatos bendravo „Linkin Park" lyderis Chesteris Benningtonas. Kaip paaiškėjo, tai buvo muzikanto sūnus.

Apsikabino gerbėjus

„Linkin Park“ garsėja kaip viena labiausiai su publika bendraujančių grupių, todėl ir per koncertą jie kalbino susirinkusius, kvietė parodyti visą savo energiją, mėgavosi nepakartojama koncerto atmosfera ir be perstojo dėkojo. Tuo metu grupės apsauga rūpinosi, kad šėlstantys fanai neperkaistų - laistė vandeniu ir mėtė buteliukus žiūrovams.

Grupės lyderis Chesteris Benningtonas nustebino susirinkusiuosius netikėtai pasisveikinęs su arčiausiai scenos stovėjusiais gerbėjais, kuriuos jis tiesiog apsikabino ir dainavo kartu.

Pasak koncerto organizatorių, pirmą kartą buvo taip akylai tikrinami lankytojų bilietai, o jie įleidžiami tik ten, kur jiems priklauso.

Iškart po koncerto grupės nariai sėdo į lėktuvą ir išskrido į Rygą. Jau kitą dieną Mike Shinoda savo bloge užsiminė apie gerbėjų eilę, stovėjusią prie „Siemens arenos", kurią spėjo nufotografuoti viešėdamas Vilniuje.

Apdovanoti dviem „Grammy"

Nuo susikūrimo 1996 m. grupė „Linkin Park“ iš viso pardavė daugiau nei 50 mln. albumų ir pelnė du prestižinius „Grammy“ apdovanojimus.

Albumą „Minutes To Midnight“ jie pradėjo įrašinėti 2006 metais. Kartu su „Linkin Park“ muzikantais studijoje dirbo vienas žymiausių roko muzikos prodiuserių Rickas Rubinas, anksčiau kuravęs „AC/DC“, „U2“ ir „Red Hot Chilli Peppers“ albumus.

Sėkmę vyrams pelnyti padėjo ir pirmasis albumo „Minutes To Midnight“ singlas – daina „What I‘ve Done“. Jis atnešė visą gausybę apdovanojimų. „American Music Awards“ ceremonijoje „Linkin Park“ buvo paskelbta geriausia alternatyvaus roko muzikos grupe. Daugkartiniai „MTV Europe“ apdovanojimų laureatai 2007 metais buvo išrinkta „Geriausia grupe pasaulyje“.

Kritikai teigia, kad „Minutes To Midnight“ yra brandžiausias ir kol kas geriausias „Linkin Park“ darbas.

„Linkin Park“ yra viena daugiausiai koncertuojančių grupių pasaulyje. Pernai grupė buvo pagrindine žvaigžde viename didžiausių roko festivalių Europoje – „Rock Am Ring“.

Koncerto akimirkos - DELFI skaitytojo užfiksuotuose kadruose

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją