Parašėte daugybę dainų apie meilę. Kodėl tik dabar pradėjote „Meilės revoliuciją“, pavadindamas paskutinį albumą „It Is Time For A Love Revolution“, o savo turą „Love Revolution“?

Pradėjau revoliuciją prieš devyniolika metų, bet pasaulyje vyksta daugybė negatyvių dalykų, todėl tik dabar tam atėjo laikas. Tiems, kas tiki meile, kas tiki Dievu, kurie nori būti pozityvūs, laikas būti stipresniems ir reprezentuoti tą gerąją pusę veiksmingesniais būdais.

Ar išties muzika gali pakeisti pasaulį?

Žmonės gali jį pakeisti, muzika gali kažką įkvėpti, kaip knyga, kalba, asmenybė ar paveikslas, tačiau reikalingi žmonės, kad tai įvyktų.

Ar jaučiate, kad įkvepiate žmones būti geresniais, geresnėmis akimis žvelgti į pasaulį?

Man žmonės tai pasako... Bet kuriu tam, kad galėčiau save išreikšti. Mano tikslas nėra primesti, ką kiti turėtų daryti. Tiesiog išreikšti save, o jeigu mūsų požiūris sutampa ir aš juos įkvepiu, tai – nuostabu! Dar geriau!

Kaip manote, kokia stipriausia jūsų daina albume?

„If You Want It“. Kodėl? Nes bet kada tu gali pasukti savo gyvenimą visiškai skirtinga kryptimi. Niekada nevėlu pasikeisti, jeigu esi gyvas (nusijuokia).

Ką pasakytumėte žmogui, kuris yra piktas ir nusivylęs, nežino, kaip vėl pradėti mylėti?

Turite pradėti nuo meilės sau ir Dievui, suprasti, kad esate verti geresnių dalykų. Daugybė žmonių turi šią problemą dėl to, ką jiems teko patirti, kažkas blogo atsitiko jų gyvenime. Visi turi suprasti, kad Dievas, kuris mus sukūrė, išties mus myli.

Viskas prasideda čia... Daugybė žmonių kaltina Dievą dėl to, kas yra nutikę: „Jeigu yra Dievas, kodėl mes turime tiek problemų?“ Na, jis dėl to nekaltas, kalti mes patys... Dievas mums suteikia pasaulį ir visa, kas jame yra, o mes turime laisvę daryti tai, ką norime.

Taigi mes kalti, ne Dievas.

Esate visame pasaulyje garsi žvaigždė, koks jausmas būti tokios sėkmės viršūnėje?

Nuostabus jausmas daryti tai, kuo tu tiki, ką myli, bet sėkmė man nėra tai, kiek aš parduodu ir uždirbu pinigų, o žmonės, kurie tave supa, kuriuos myli, tavo sveikata, tavo mintys. Sėkmė yra gerai gyventi.

Gali uždirbti milijardą dolerių ir gyventi siaubingai, bet gali turėti šimtą dolerių ir gyventi nuostabiai. Nepaprasta, kaip tu jį kuri ir koks tavo požiūris į gyvenimą.

Kaip jums pavyksta išlikti tokiu paprastu?

Žmonės, kurie mane išaugino - mano mama, senelis, buvo labai paprasti. Aš esu tiesiog muzikantas... Darau tai, ką darau, jūs darote tai, ką jūs darote. Kodėl aš turėčiau elgtis tarsi aš esu geresnis už visus kitus. Aš esu tiesiog aš...

Ar jūsų kitas albumas taip pat žada būti apie meilę?

Jis bus apie daugybę dalykų. Be abejo, visą laiką aplink sklando meilė, tik skirtingų pavidalų. Tiesiog jame bus labai daug dvasinių, abstrakčių dalykų... Pavyzdžiui viena daina yra apie žmogų, kurį aš pažinojau, jis buvo įnikęs į narkotikus ir tamsius dalykus... Joje dainuoju apie transformaciją iš tamsos į šviesą. Tai labai įdomu...

Kas yra didysis jūsų kūrinių įkvėpėjas?

Tiesiog gyvenimas (nusišypso). Viskas gyvenime, kas man atrodo įdomu: susitikimai su artistais, žmonėmis, draugais, įdomu žvelgti, ką jiems teko patirti, bendrauti.

O koks susidarė įspūdis, pirmą kartą lankantis Lietuvoje?

Nuostabu! Nuostabu! Kiekvieną kartą į koncertą susirenka skirtinga publika, tačiau mane nustebino lietuvių energija. Ji visą laiką kilo štai taip (parodo ranka tarsi lėktuvo skrydį į viršų). Norėčiau sugrįžti ir dar pasivaikščioti po Vilnių. Žmonės čia labai mieli ir gražūs. Keliaujant mėgstu juos stebėti. Kur bevažiuočiau, turiu su savimi fotoaparatą ir darau daug nuotraukų.

Ar padarėte keletą iš jų Lietuvoje?

Ne, nepadariau jokių nuotraukų iš gatvės, aš fotografavau žmones. Daugybę nuotraukų pasidariau Rusijoje ir Ukrainoje, čia – ne, nes turėjau labai skubiai judėti. Buvau gaudomas paparacų, bet aš pamačiau miestą ir labai tuo mėgavausi. Kai sugrįšiu, nufotografuosiu daugiau (nusišypso).

Vadinasi, sugrįšite?

Būtinai, kai tik išleisiu savo naująjį albumą, tad tai bus kito turo metu!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją