„Daugiausia įrašų pernai pasaulyje pardavusios atlikėjos koncertas taps vienu svarbiausių šių metų įvykių populiariosios muzikos mylėtojams“, - sakė koncertą rengusios įmonės „Seven Live“ komunikacijos vadovas Aivaras Gelžinis. „Siemens arenoje“ įvykęs šou yra pasaulinių A. Lavigne gastrolių „The Best Damn Tour“ dalis, todėl visa garso, pirotechnikos, apšvietimo aparatūra ir scena atkeliavo kartu su atlikėja.

Lietuvoje A. Lavine pristatė 2007 metais išleistą albumą „The Best Damn Thing“.

Amerikos popdievaitė atvažiavo keturiais prabangiais autobusais, kuriuose žvaigždė lepinasi sūkurinėmis voniomis. Vos atvykusi į mūsų šalį, pankrokerė Avril organizatorių paprašė pristatyti kiaušinių, skrudintos duonos, 20 litrų pieno, vaisinio jogurto, bananų, 24 skardines dietinės „Coca-Colos“, 24 buteliukus gėrimo „Seven Up“ arba „Sprite“, 25 buteliukų apelsinų skonio gėrimo „Fanta“. Taip pat - kad jai būtu atneštos 24 energetinio gėrimo „Red Bull“ skardinės ir jokio alkoholio.

Avril Vilniaus „Siemens arenos“ užkulisiuose pasistatė savo baldus, kartu atsivežė ir susimontavo stulbinančio dydžio dviejų aukštų sceną, kurią išklojo paskutiniojo albumo simbolika: stilizuota kaukole rožiniame fone, paženklinta kilimine danga.

Aparatūra, instrumentai taip pat buvo suderinti su turo spalvine gama. Dainininkė turėjo kelis juodus ir rožinius, kristalais blizgančius, mikrofonus, rožinį pianiną, rožinės spalvos būgnus, rožines bei juodas gitaras.

Su dainininke atvyko penkiasdešimties žmonių komanda, šeši profesionalūs šokėjai, kurie Estijos ir Lietuvos scenose atliko įspūdingus pasirodymus.

Prieš pat pasirodymą Vilniuje Avril paprašė rytietiško masažo seanso, kurį atliko masažuotojas „Vichy“ vandens pramogų parke. Masažu žvaigždė liko labai patenkinta.

Po šios procedūros rokerė lipo ant scenos Vilniaus „Siemens arenoje“ ir savo pasirodymą pradėjo griausmingu hitu „Girlfriend“. Už atlikėjos nugaros buvo sumontuotas milžiniškas ekranas, kuriame buvo demonstruojamos instaliacijos, dainų klipai, koncertų ištraukos ir susirinkusiųjų gerbėjų emocijos.

Per pirmąją dainą scenoje pasirodė breiko ir street dance šokėjai, kurie atliko įspūdingą šou su Avril simbolika paženklintomis vėliavomis.

Bene labiausiai publika šėlo dainininkei dainuojant populiariausius jos hitus, sukurtus karjeros pradžioje: „Complicated“, „My Happy Ending“, „This Time“, „Don't Tell Me", „Sk8er Boi".

Tačiau scenoje Avril Lavigne ne tik jaunatviškai šėlo. Lyriškas jos dainas „When You‘re Gone“ ir „I'm With You" atliktas pianinu ir soline gitara dainavo visa arena.

Per šį Amerikos garsenybės pasirodymą buvo galima išgirsti ir progresyvios elektrinikos ir R‘n‘B muzikinio stiliaus motyvų.

Koncertą Avril baigė ta pačia daina, kuria ir pradėjo savo pasirodymą Vilniuje – „Girlfriend“, publikai šaukiant „pakartoti“ ir „ačiū“, ji sudainavo paskutinę dainą, kultinį jos hitą „Sk8er Boi".

Organizatorių teigimu žvaigždė neplanavo pasilikti nakvoti Vilniuje. Po koncerto „Siemens“ arenoje ji išvyko į Lenkiją, kur jos laukia koncertas.

Beje, sostinėn Kanados žvaigždė atvyko lydima savo vyro ir brolio, kuris groja jos suburtoje grupėje.

Amerikos paauglių žvaigždę apšildė Lietuvos muzikos grandai, grupė „Skamp“. Jie energingosios Avril koncertą pradėjo šlageriu tapusia daina „Superstar“.

Susirinkusią dvylikamečių ir kiek brandesnių poproko gerbėjų publiką Erica drąsino šūkiais „Mes tave mylime Avril“ ir gerai lietuviams žinomomis dainomis: „It‘s a lovely day“, „Na na na“ ir kitomis.

Koncerto Vilniuje akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją