Dvi dienas Šventąją drebinęs festivalis „Saltsound“, kaip ir priklauso „fuksams“, buvo įšventintas su nesklandumų prieskoniu. Koncertai vėlavo, „soundcheckai“ varė iš proto, o ir žmonių susirinko mažokai, tačiau geros muzikinės energijos ir draugiškos atmosferos niekam netrūko.

Pirmąją festivalio dieną – šeštadienį, susirinkusiųjų šimtus buvo galima ant vienos rankos pirštų suskaičiuoti, tačiau antrąją dieną prireikė abiejų rankų ir vienos kojos. Vakare, kuomet į sceną žengė meilės rokeriai „Reamonn“ ir trankieji „ATB“, Šventojoje poilsiaujantys žmonės būriavosi net už festivalio tvoros. Dešimtys jų ropštėsi ant mašinų stogų ir stengėsi bent akies krašteliu išvysti „Saltsound“ linksmybes.

Debiutanto sėkmės faktorius organizatorių neapvylė, beveik visą festivalio laiką dangus buvo giedras.

Festivalyje druską barstė: Linas Adomaitis su grupe, Aistė Smilgevičiūtė su grupe „Skylė“, DJ Sun, Alina Orlova, Vaidas Baumila, išradingieji „Magic Mushrooms“, „Pieno lazeriai“, „Suicide DJs“, legendiniai „BIX“, vokiečiai „Elinas“, „Donots“, „Cinema Bizare“,estai „Bedwetters“, švedai „Anywhale“, norvegai „Minor Majority“, amerikiečiai „The Cheaters“ ir didžiosios žvaigždės „Reamonn“ bei „ATB“.

„Labai keista šiame festivalyje matyti atlikėją Vaidą, kuris gavo „Radiocentro“ apdovanojimą. Jei jis bent truputį linksta į alternatyviąją pusę, tuomet labai gerai. Smagu vienoje vietoje matyti visą lietuvišką alternatyvaus garso prizmę“, - įspūdžiais dalinosi V.Bareikis.

Tarp susirinkusiųjų buvo ir Viktorija Perminaitė, iširusios grupės „Mango“ narė, šiuo metu dirbanti per tris darbus. Jai kompaniją palaikė į festivalį atlikėją Vaidą atvežusi vadybininkė Aida Žiliūtė. „Nesu pastovi festivalių lankytoja. Į „Saltsound“ atvežiau Vaidą, o šiaip tokius renginius lankau, jei netyčia pasitaiko galimybė. Tradicijos kasmet nuvykti į vieną ar kitą festivalį tikrai neturiu. Šiame festivalyje menas gali lietis laisvai, todėl labai džiugu, kad Vaidas galės nutolti nuo jam įprasto pop stiliaus ir paimprovizuoti“.

Festivalio akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją