Žmonės stoviniavo ant laiptų, „trynė sienas“, tačiau nepasitenkinimo jų veiduose nesimatė – karališkas vakaras buvo vertas savo vardo.

Vakaro šeimininkai, jau ne pirmą kartą „diriguojantys“ karūnavimo šventei - dainininkė Rūta Ščiogolevaitė ir muzikologas Viktoras Gerulaitis. Muzikinį frontą laikė profesoriaus Donato Katkaus diriguojamas Šv. Kristoforo kamerinis orkestras bei grupės „Jazzity“ ir „Capella‘A“.

Pirmieji koncerto akordai skambėjo drauge su vakaro svečių Birutės Petrikytės ir komisijos pirmininko Virgilijaus Noreikos atliekama daina „Mano kelias“. Prieš prasidedant tikrajai muzikinei kovai dėl karališkų titulų, sceną trumpam „uzurpavo“ 2003 m. šlagerių karalius Rytis Cicinas. Po neįprastai blankaus Ryčio pasirodymo, suskambo konkurso dalyvių dainos.

Dėl karališkų regalijų ir kelionės į Egiptą „kovėsi“: Giedrė Rimšaitė, Povilas Meškėla, viešnia iš Latvijos – Lana Švilpė, Eva, Ramūnas Difartas, Rasa Kaušiūtė, Rolandas Petrikis, Asta Pilypaiyė, Kęstutis Jablonskis, Aušra Cicėnaitė, Deivis, Andželika ir Gytis Paškevičius.

Prieš pat paskelbiant laimėtojus, Gytis tikino, jog karaliaus titulas – vienadienis džiaugsmas: “Šiandien karalius – rytoj vėl darbai. Tai tik mažutis trumpas pakylėjimas. Čia kaip su gimtadieniais – šiandien tu sukaktuvininkas, o kitą dieną atsibundi, galvą skauda, vėl pasineri atgal į kasdienybę ir rutiną“.

Antrojoje koncerto dalyje skambėjo visų laikų šlagerių karalių ir karalienių dainos. Savo buvimu sceną puošė: Stepas Januška, Vitalija Katunskytė, Egidijus Sipavičius, Giulija, Simonas Donskovas, Irena Starošaitė bei Žilvinas Žvagulis, Birutė Dambrauskaitė, Kastytis Kerbedis. Legendiniai atlikėjai nuotaikingai dainavo puikiai pažįstamus kūrinius ir įaudrino publika prieš karališkų regalijų įteikimą.

Aukso žvaigžde už nuopelnus lietuviškai muzikai buvo apdovanota Birutė Petrikytė. Šių metų šlagerių vice karaliene buvo pripažinta Eva, o vice karaliumi - Rolandas Petrikis. Didysis prizas – kelionė į Egiptą ir karališkas ordinas atiteko Gyčiui Paškevičiui ir Astai Pilypatei. Karališka pora dar kartą atliko savo kūrinius ir „gėrė“ nesibaigiančias žiūrovų ovacijas.

Komisijos pirmininkas V.Noreika tikino konkurse pasigedęs lietuviškumo: „Šlagerių karalių ir karalienių misija yra visų pirma nešti lietuvišką kultūrą. Nebūtinai tai turi būti patriotinė tematika, užtenka suprantamo žodžio. Jei mes patys savęs nemylėsim ir negerbsim savo kūrybos, tai ir mūsų niekas negerbs“.

Šlagerių karalienė A.Pilypatė labai džiaugėsi naujuoju titulu: „Džiaugsmas tai didžiulis, netikėtas, tačiau giliai širdelėje norėtas. Tai yra super. Jau seniai žinojau, kad dainuosiu būtent šią dainą („Čiao Amore“), žinojau, kad man akomponuos Šv.Kristoforo orkestras. Tam labai daug ruošiausi morališkai, kadangi tai labai atsakingas ir stiprus pasirodymas. Mes turėjome daug repeticijų ir manau, kad viskas pavyko sklandžiai“.

„Karalių ir karalienę vertinu labai teigiamai, jie buvo to verti. Pagrindiniai vertinimo kriterijai buvo šio vakaro pasirodymas ir nuopelnai lietuviškai estradai. Aš pats balsavau už šio vakaro laimėtojus – viskas labai teisingai gavosi. Pamatęs išankstinį dalyvių sąrašą, iš karto sustojau ties G.Paškevičium – jis vertas būti karaliumi, o ir pasirodė jis labai gerai. Kiekvienas metais išsirenku savo favoritus ir dvigubai akyliau juos stebiu“, - juokėsi komisijos narys muzikologas Darius Užkuraitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją