Po nekantrių trijų su puse valandų laukimo ir apšildomųjų grupių pasirodymo, Ennio Moricone kūrinys išganingai paskelbė – koncertas tuoj prasidės. Tradiciškai į sceną įbėga būgnininkas Larsas Ulrichas, meta į minią plastikinį vandens bokalą ir ima mušti būgnais, netrukus scenoje pasirodo kiti „Metallica“ nariai – Jamesas Hetfieldas, Robertas Trujillo, Kirkas Hammettas ir įsiaudrinusi publika dar labiau pašėlsta.

Dvi su su puse valandos trukusiame koncerte muzikantai klausytojus lepino ir mažiau populiariais, ir topų viršūnes pasiekusiais kūriniais, tokiais kaip „Nothing Else Matters“ ar „Seek and Destroy“.

Tarsi nepasisotindamas įspūdingai į taktą banguojančia rankų jūra, „Metallica“ vokalistas J. Hetfieldas nuolat susirinkusių prašė kartoti priedainius: „Ar jūs su mumis?“. Vienos populiariausių pasaulio grupių scena buvo padalinta į du aukštus, iš kurių muzikantai lengvai galėjo laipioti nuožulniu pakilimu. Kad atokiau stovintys gerbėjai matytų, kas joje dedasi, į juos švietė trys milžiniški ekranai.

„Metallica“ pasistengė sustiprinti tam tikrus kūrinių momentus ugnies liepsnomis bei fejerverkais, jie tapo ir puikiu pabaigos akcentu.

Kas antrame žingsnyje stadione buvo galima sutikti mūsų tautiečius, kai kurie iš jų koncertą puošė lietuviškomis trispalvėmis. Minioje atsirado ir šmaikštuolių, kurie į koncertą atsinešė pripučiamą lėlę, sukėlusią nuostabą virš galvų ją suradusiems klausytojams.

Dėmesį kartas nuo karto atitraukdavo vyrų grumtynės, kurias apsaugos darbuotojai skubiai nutraukdavo. Ne vienas vyriškis buvo išvestas koncerto ir dėl nesaikingo alkoholio vartojimo bei agresyvaus elgesio.

Po dviejų valandų energingo pasirodymo „Metallica“ nariai atsisveikino su šios ypatingos roko šventės svečiais. Paskutiniam bisui dažniausiai du kartus sugrįžtantys atlikėjai šią tradiciją pratęsė ir šįkart. „Jūs tikri „užpakaliai“, - juokėsi antrą kartą sugrįžęs vokalistas.

„Mes jus mylime, Ryga! Ar norite, kad mes sugrįžtume? Mes greitai sugrįšime su naujomis dainomis“, - pažadėjo rudenį naują albumą planuojantys atlikėjai.

Po pasirodymo „Metallica“ pratęsė savo tradiciją ir miniai dovanojo gitarų mediatorius su grupės inicialais. Būgnininkas ilgai erzino ir delsė, kol dviem laimingiesiems išmetė dar nuo rankų šiltas lazdeles.

Pasisekė arčiausiai stovėjusiems gerbėjams, ištvėrusiems beprotišką karštį ir iš kolonėlių sklindantį bei ausų būgnelius „glostantį“ garsą.

Didžiulės auditorijos susilaukiantys turai yra geriausias grupės ilgalaikės sėkmės įrodymas, bilietai į dauguma „Metallica“ koncertų išperkami per rekordiškai trumpą laiką. Tai įrodo ir per vieną valandą išpirkti 29 tūkst. bilietų į koncertą Rygoje. Kiek vėliau, pasitarus su grupės vadybininkais, buvo leista išnaudoti ir arčiausiai scenos esančius sektorius, tad parduota papildomų bilietų.

„Metallica“ muzikantams taip pat priklauso didžiausio visų laikų Baltijos šalyse koncerto rekordas – 2006 metais pažiūrėti šios grupės Taline susirinko 78 tūkstančiai žiūrovų. 2007 metais Helsinkyje grupės pasirodymą stebėjo 55 tūkst. gerbėjų.

Nuo savo įkūrimo „Metallica“ yra išleidusi devynis studijinius ir du koncertinius albumus. Šiais metais grupė išleis savo dešimtąjį studijinį albumą, kurį ketina pavadinti „Death Magnetic“.

Per savo karjerą „Metallica“ pardavė per 100 milijonų įrašų. 1991 metais pasirodęs albumas „Metallica“ (dar vadinamas „The Black Album“) buvo parduotas 15 milijonų vienetų tiražu ir pakilo iki pirmosios vietos daugelyje pasaulio šalių. Grupės įrašai yra tapę auksiniais ir platininiais per 40 valstybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją