Povilas: - Sveikas, Chrisai.

Chrisas: - Sveiki.

Povilas: - Kurioje vietoje šiuo metu esi (žinau, kad tai - Jungtinės Amerikos Valstijos)?

Chris: - Esu tokioje vietoje, kurioje praleidžiu labai mažai laiko, tai mano butas Niujorke.

Povilas: - Paskutinį kartą su grupe „We Are Scientists” koncertavote „Jersey Live“ festivalyje, o ką veiki šiuo metu?

Chris: - Esame „paleisti” namo devynioms dienoms, prieš prasidedant koncertams su „R.E.M.“ (nusijuokia).

  Povilas: - Kiek žinau rugpjūčio mėnesį keliavote po JAV su savo koncertiniu turu. Kuo jis buvo ypatingas?

Chris: - Jungtinės Valstijos yra gerai (nusijuokia). Čia mes keliaujame savo autobusu po šalį ir koncertuojame, tiesa kelionės čia būna ilgos ir varginančios, tačiau kai važiuoji „romantišku” amerikietišku keliu, kelionė neatsibosta. Dažniausiai praleidžiame visą popietę lėkdami amerikietiškais greitkeliais.

  Povilas: - Ar patinka groti Amerikoje?

Chris: - Taip. Čia linksma groti. Amerikoje mes grojame žymiai mažesnėse vietose nei Europoje, tačiau mūsų gerbėjai čia labiau „atsidavę”, „tikresni”. Jungtinėse Valstijose neišgirsi „We Are Scientists” radijo eteryje, mūsų muzikos čia reikia ieškoti, atrasti, žmogus turi būti pasišventęs melomanas, atrandantis grupes iš kitų šalių, kurios tavo aplinkoje nėra populiarios. Todėl mūsų gerbėjai Amerikoje yra kitokie nei Europoje.

  Povilas: - Šia savaitę jūs pradedate keliauti su „R.E.M.“ po Europa, sekmadienį grojate Lietuvoje. Ką žinai apie šią šalį?

Chris: - Žinau labai mažai - kad grojame Vilniuje. O daugiau... Daugiau, tiesą pasakius, nežinau nieko.

  Povilas: - O ar įsivaizduoji kur Lietuva yra? Chris: - Taip, aš žinau kur ji yra. Manau, kad po 1990 metų, kai „buvo išmontuota” Sovietų Sąjunga, aš ir visi, kurie Amerikoje skaito laikraščius, sužinojo kur yra Lietuva.

Povilas: - Ką reiškia groti su tokiais „dideliais vyrukais” kaip „R.E.M.“?

Chris: - Tai - kertinis akmuo mūsų karjeroje, didžiausia grupė, su kuria iki šiol esame groję. Tiesą pasakius, aš neįsivaizduoju ko tikėtis iš šio turo. Kažkokia mano dalis sako, kad tai bus turas be „asmeniškumų” ir mes niekada net nesutiksime „R.E.M.“.. Bus puiku groti didelėms auditorijoms, beje, aš manau kad „R.E.M.“ gerbėjai yra tikri muzikos mylėtojai, todėl tai puiku. Tačiau man įdomiausia, kas vyks užkulisiuose ir keliaujant iš vieno koncerto į kitą. Mūsų grupė daug keliauja, o daug keliaujant yra nepaprastai svarbu su kuo tu keliauji, jeigu tai yra kita tau patinkanti grupė tai - puiku. Todėl aš šiek tiek nerimauju, kad mes galime ir nepamatyti „R.E.M.“ vaikinų, bet jei tai įvyks - bus nuostabu!

  Povilas: Ar tau patinka R.E.M. muzika?

Chris: - Taip! Nuo vaikystės buvau didelis „R.E.M.“ gerbėjas. Klausiau „Green” ir „Automatic for the People” albumų. Vėliau, nuo 90-ų iki 2000-ųjų, aš praleidau berods tris „R.E.M.“ albumus, tačiau man teko girdėti jų naująjį „Accelerate” ir jis man labai patiko. Manau, kad jis skamba puikiai ir labai „rokenroliškai” taip ilgai muzikinėje scenoje esančiai grupei kaip „R.E.M.“. Manau, kad tai - visiška priešingybė, pavyzdžiui, Stingo muzikinei karjerai.

Povilas: - Ar grupė „We Are Scientists” nuo pat savo susikūrimo 2000-siais galvojote, kad ateis tokia diena, kai grosite viename ture su „R.E.M.“?

Chris: - Ne! Vienareikšmiškai ne! Kai susibūrė grupė, niekas iš mūsų į tai rimtai nežiūrėjo ir tikrai nemanė, kad padarys muzikinę karjerą. Ir netgi 20040-siais niekas net neįsivaizdavo, kad skirs visą savo laiką grupei ir muzikai. Norėčiau pasakyti, kad toks posūkis yra ilgai lauktas senų svajonių išsipildymas, tačiau, iš tiesų, tai keistas, nelauktas ir netikėtas mano gyvenime...

Povilas: - Esate išleidę du albumus - „With Love and Squalor” ir „Brain Trust Mastery”. Kuris yra tavo mėgstamiausias?

Chris: - Žinoma, „Brain Trust Mastery”.

Povilas: - Tik dėl to kad jis naujesnis?

Chris: - Aš taip nemanau. Man vis dar patinka klausytis „With Love and Squalor” ir nors tai panašu į stebuklą - man nuo jo vis dar nebloga. Tačiau antrojo albumo dainos turi tiek daug naujų atsakymų, naujo požiūrio į viską, nuolat jo klausydamas, aš vis dar atrandu naujų ir negirdėtų sąskambių. Manau, kad naujame albume yra labai daug „mažų dalykų”, kurie man labai patinka. To yra daug ir pirmajame, tačiau „Brain Trust Mastery” jų yra du kartus daugiau. Dainų tekstai yra labai tvirti ir šiek tiek geresni nei pirmame albume, tačiau įrašinėjimo ir kūrybos prasme antrasis albumas savyje turi daug daugiau.

Povilas: - Ką „We Are Scientists” galvoja apie globalinį klimato atšilimą?

Chris: - Mes esame prieš globalinį klimato atšilimą! Manome, kad tai yra problema.

Povilas: - Ką darote, kad padėtumėte to išvengti?

Chris: - Turbūt žymiai mažiau nei turėtume... Nelaikome savęs labai politiška grupe ir nebandome tapti vėliavnešiais, sprendžiant šitą problemą. Kita vertus, mes palaikome žmones, kurie bando tai daryti ir esame atviri pasiūlymams.