Berlyne įvykęs koncertas, kuriame dalyvavo ir pašnekovas, buvo išskirtinis ne tik naujojo albumo kūriniais, bet ir savo vieta - visiškai naujoje arenoje „O2“, kurioje scena stovėjo ne, kaip įprasta, arenos šone, o viduryje – tarsi iš lėto besisukanti sala, kurioje ir koncertavo „Metallica“.

Absoliuti sėkmė

Nors oficialiai „Metallica“ diskas „Death Magnetic“ pradėtas pardavinėti tik penktadienį, rugsėjo 12-ąją dieną, pakako dviejų dienų po pristatymo, kad pakiltų į pirmąją britų topo vietą. Tai jau trečiasis grupės hitas, šioje šalyje pakilęs į pirmąją vietą.

„Ankstesnis albumas, pavadinkime taip, buvo „kietas“, o šis – sugrįžimas prie standartinio „Metallica“ stiliaus. Kita vertus, dauguma dainų – ne baladės. Šis albumas turi galimybę prikelti savo šlovės metus“, - savo nuomonę išreiškė pašnekovas.

Iškart po pasirodymo Europoje „Metallica“ klubų nariams, prasidėjo grupės gastrolės Amerikoje.

Padėjo „lengva ranka"

Į minėtus du koncertus buvo kviečiami tik gerbėjų klubų nariai. Jie galėjo pirkti bilietus sau ir dar vieną papildomą. „Koncertas buvo Berlyne, iš kalbų buvo galima atpažinti, kad susirinko ir rusų, ir lenkų, ir čekų, ir skandinavų, italų“, - vardino pašnekovas.

L. Šimelionis į fanų klubą įstojo vos šiemet dėl bilietų platinimo problemų, nors „Metallica“ žavisi jau nuo albumo „Master of Puppits“.

Tradiciškai grupės nariai pakviečia keletą savo gerbėjų susitikti su jais, todėl L. Šimelionis buvo labai laimingas, patekęs tarp dešimt laimingųjų.

„Gal turėjau lengvą ranką, - nusijuokė pašnekovas. - Antrą kartą bandžiau jame sudalyvauti ir pataikiau“.

Įveikęs du asmens ir saugumo patikrinimo punktus, pralaukęs valandą pašnekovas susitiko su atlikėjais: „Jie buvo blaivi, nes paprastai sklinda kalbos, kad į sceną išeina "sušilę". Ir gerbėjams buvo toks reikalavimas – jokio alkoholio, jokio rūkymo“.

Pakvietė į Vilnių

Pasak pašnekovo, fanams suteikiama galimybė gauti autografus, nusifotografuoti ir pabendrauti su kiekvienu iš narių.

„Mano tikslas buvo pasakyti, kad šalia dviejų Pabaltijo šalių, kuriose jie yra buvę, yra dar viena. Kadangi prieš tai „Metallica“ pasirodė jose kas du metus, tai, geriausiu atveju, jie tik po dviejų metų pas mus atvyktų, pasakiau, kad jie laukiami Vilniuje“, - prisiminė pašnekovas.

„Nežinau, ar Jamesas Hetfieldas tik iš mandagumo, tačiau pasakė, kad žino mus ir turi planų su Lietuva. Gražia forma pažadėjo“, - šypsojosi jis.

Tiesa, L. Šimelionis suabejojo, ar kas atvažiuos, jeigu taip ir nepastatysime stadiono.

Pašnekovas juokavo, kad prieš susitikimą įsivaizdavo juos kaip „didesnius banditus“, tačiau susitikime pamatė ramius, šiltus žmones.

Foto reportaže – įspūdžiai iš „Metallica“ albumo „Death Magnetic“ pristatymo Berlyne:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)