Vaizdo klipas buvo įrašytas iš TV ekrano, nes matosi „Tango TV“ ir „Pūko TV“ logotipai. Taip pat nurodoma, kad ji buvo atlikta 2007 gruodį Vilniaus „Forum Palace“ rūmuose vykusiame koncerte. O „Dainų dainos konkurso“ taisyklės reikalauja, kad pateiktas kūrinys negali būti transliuotas iki 2008 metų spalio mėnesio.

„Koncerte dainuoti nedraudžiama, daina nėra vakar sukurta. Sąlygose parašytas paprastas dalykas – ji negali būti išleista, publikuota ir skambėjusi viešame eteryje iki spalio mėnesio. Kad ji buvo koncerte atlikta, tai taip”, - prisipažino Samas.

Kad ši daina buvo transliuota televizijos eteryje, jis išgirdo tik iš DELFI.

„Jie neturėjo teisės, nes aš su „Pūku“ neturiu jokių sutarčių. Jeigu jie parodė, tada labai blogai. Tai yra nelegalus įrašas, nelegaliai parodytas, nes su „Pūku“ neturiu nei vienos sutarties. Tada galima ir į teismą paduoti“, - piktinosi atlikėjas.

„BIX“ lyderis pasakojo, kad daina „Visko pradžia“ nėra nauja, bet ji kuriama jau ilgai, net kelis kartus transformavosi. „Ji buvo vienokiame variante prieš metus, dar patobulinta ir iki leidybos gal dar pasikeis tris kartus. Niekas nesako, kad ta daina sukurta vakar, bet sąlygose yra aiškios nuorodos, kokias dainas galima pateikti“, - pridūrė jis.

J.Vilimas pažadėjo išsiaiškinti

Ne iš vienų lūpų apie šią situaciją išgirdęs nacionalinės „Eurovizijos" atrankos koordinatorius Jonas Vilimas, nenorėjo jos komentuoti.

„Kol kas nieko negaliu komentuoti, kol nepatikrinau. Jeigu koks skaitytojas ar žiūrovas kažkur kažką išmeta, dar ne viskas. Būna ir visokiausių fabrikacijų“, - kalbėjo jis.

„Jeigu kažkas kažką filmuoja, jau kitas – autorinių teisių – klausimas“, - pridūrė jis.

J. Vilimas patvirtino, kad ta daina negali būti paviešinta televizijos ar radijo eteryje, tačiau negalėjo pasakyti, ar ši sąlyga galioja ir internetinei žiniasklaidai.

„Youtube“ paviešinta daina „Visko pradžia“:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją