Šių metų konkursas gegužės 12, 14 ir 16 d. vyks Rusijoje, Maskvos „Olimpijskij“ arenoje.

Antradienį „Eurovizijos“ dainų konkurso organizacinė grupė paskelbė, kad šių metų konkursui Gruzijos išrinktos dainos pavadinimas ir žodžiai pažeidžia 54-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso 4 skyriaus 9 taisyklę, todėl ši daina negali būti pristatyta konkurse.

„Dainų žodžiai ir (arba) atlikimas negali tapti blogos „Eurovizijos“ dainų konkurso reputacijos priežastimi. Per „Eurovizijos“ dainų konkursą draudžiama atlikti politinio ar pan. pobūdžio žodžius, sakyti tokio pobūdžio kalbas ar rodyti gestus. Dainų žodžiuose ar dainų atlikime negali būti naudojami keiksmažodžiai ar kiti netinkami žodžiai. Taip pat draudžiamas bet koks reklaminio ar komercinio pobūdžio turinys. Sulaužius šią taisyklę gresia diskvalifikavimas“, – skelbiama taisyklėse.

EBU grupė oficialiai pasiūlė GPB išsirinkti kitą dainą arba pakeisti jau išrinktos dainos žodžius, kad jie atitiktų taisykles. Gruzija tai turi padaryti iki kovo 16 d., kai visos konkurse dalyvaujančios šalys Europos transliuotojų sąjungai privalės pateikti savo atrinktą dainą.

„Eurovizijos“ dainų konkurso organizacinė grupė yra visų šalių vykdomasis ekspertų komitetas, kurio tikslas – kontroliuoti „Eurovizijos“ dainų konkursą ir jam vadovauti. Organizacinį komitetą 1998 m. įsteigė Europos transliuotojų sąjungos televizijos komitetas. Pagrindinės grupės užduotys yra patvirtinti „Eurovizijos“ dainų konkurso plėtrą ir formatą, parūpinti finansavimą, atnaujinti konkursą, skelbti informaciją apie jį ir prižiūrėti, kad šalies , kurioje vyksta konkursas, transliuotojas tinkamai jį organizuotų.

Organizacinė grupė susitinka 4-5 kartus per metus visų dalyvaujančių transliuotojų vardu. Ji privalo priimti sprendimus vadovaudamasi bendrais „Eurovizijos“ dainų konkurso interesais. Organizacinę grupę sudaro pirmininkas, trys išrinkti EBU pramogų ekspertų grupės nariai, du vykdomieji prodiuseriai iš šalių, kuriose jau vyko „Eurovizijos“ dainų konkursas, taip pat šalies, kurioje vyks konkursas, transliuotojo vykdomasis prodiuseris bei EBU „Eurovizijos“ dainų konkurso konsultantas.

„Eurovizijos“ dainų konkursas organizuojamas kasmet, jame gali dalyvauti aktyvūs Europos transliuotojų sąjungos nariai – visuomeniniai konkrečių šalių transliuotojai.

Pirmasis konkursas įvyko Lugano mieste, Šveicarijoje, 1956 m. Nuo to laiko konkursas tapo tikra Europos tradicija. 2009 m. 54-asis dainų konkursas bus surengtas Maskvoje.

Europos transliuotojų sąjunga įsikūrusi Ženevoje ir yra didžiausia profesinė nacionalinių transliuotojų sąjunga pasaulyje. Ji atstovauja 75 aktyviems nariams 56 Europos, Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų šalyse, o taip pat 43 partneriams visame pasaulyje. Organizacija valdo „Eurovizijos“ ir „Euroradio“ tinklus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją