EBU „Eurovizijos“ dainų konkurso organizacinė grupė pasiūlė GBP pakeisti dainos žodžius arba išrinkti kitą dainą konkursui.

Antradienį „Eurovizijos“ dainų konkurso organizacinė grupė paskelbė, kad šių metų konkursui Gruzijos išrinktos dainos pavadinimas ir žodžiai pažeidžia 54-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso 4 skyriaus 9 taisyklę, todėl ši daina negali būti pristatyta konkurse. Gruzijos grupė dainuoja „We Don't Wanna Put In“, pastarieji du žodžiai angliškai skamba kaip Rusijos premjero Vladimiro Putino pavardė.

Tačiau Gruzija atmetė EBU teiginius, sakydama, kad dainoje nėra nieko politiško, todėl jie nemato reikalo keisti žodžių ar siūlyti kitą dainą.

„Šioje dainoje tikrai nėra nieko negatyvaus“, – sako dainininkas Stephane. „Kiekvienoje demokratinėje šalyje tai būtų priimta kaip nekaltas juokelis“.

Gruzija kreipėsi į EBU persvarstyti sprendimą, tačiau ši atsisakė.

Draudžiama politikuoti

„Dainų žodžiai ir (arba) atlikimas negali tapti blogos „Eurovizijos“ dainų konkurso reputacijos priežastimi. Per „Eurovizijos“ dainų konkursą draudžiama atlikti politinio ar pan. pobūdžio žodžius, sakyti tokio pobūdžio kalbas ar rodyti gestus. Dainų žodžiuose ar dainų atlikime negali būti naudojami keiksmažodžiai ar kiti netinkami žodžiai. Taip pat draudžiamas bet koks reklaminio ar komercinio pobūdžio turinys. Sulaužius šią taisyklę gresia diskvalifikavimas“, – skelbiama taisyklėse.

Šių metų konkursas gegužės 12, 14 ir 16 d. vyks Rusijoje, Maskvos „Olimpijskij“ arenoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją