Šiandien agentūrą pasiekė oficialus atsakymas iš teisių turėtojų dėl Deivio dainos „Lietuva“. Jame informuojama, kad buvo atsižvelgta į Deivio asmeninį prašymą persvarstyti teisių turėtojų sprendimą išklausant naują dainos versiją. Tačiau Lee Mavers, perklausęs pateiktų abiejų versijų garso takelius, kuriuos atsiuntė Deivis, nusprendė neleisti toliau naudoti lietuvių autoriui savo kūrinio, rašoma LATGA-A pranešime spaudai. L.Mavers nori, kad „Deivis nedelsiant liautųsi ir nebemėgintų toliau naudoti minėto kūrinio, pavadinto „Lietuva“, kad jam nebūtų leidžiama naudoti jo niekada ateityje“. Taip pat reikalaujama, kad visas iki šiol surinktas autorinis atlyginimas už kūrinio „Lietuva“ naudojimą būtų išmokėtas Lee. Be to, britų autorius išreiškė pageidavimą, kad Deivis parašytų atsiprašymą Lee.

"Atsiprašyti už ką? Už tai, kad aš kreipiausi į juos pirmesnis negu LATGA-A? (...) Ir už tai, kad aš vis dėlto pakoregavau tą kūrinį taip, kaip man nurodė komisija?" - BNS agentūrai brito reikalavimais penktadienį stebėjosi Lietuvos dainininkas.

LATGA-A generalinio direktoriaus Edmundo Vaitekūno teigimu, „autoriaus reikalavimas teisėtas ir teisingas. Deiviui belieka džiaugtis, kad teisių turėtojai nepareikalavo žalos atlyginimo. Ji, paprastai, būna labai didelė.“

Tačiau Deivis nurodė neprieštaraujantis, jei honorarą už dar nepakeistos dainos "Lietuva" atlikimą LATGA-A pervestų L.Maversui.

"Mes kalbame apie mano koncertinį atlikimą, kuris buvo vienintelį kartą, jokioje radijo stotyje tas kūrinys nebuvo. (...) Jeigu LATGA-A neperves man honoraro, tai tvarkoj, turbūt koks 20 litų nuo to mano pasirodymo yra nubyrėjęs, tai tegul perveda (britui - BNS)", - kalbėjo Deivis.

Deivio daina:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją